Apps, Τεχνητή Νοημοσύνη, Τεχνολογία

Η εταιρεία OnePlus υλοποιεί το όραμά της φέρνοντας το εργαλείο AI Eraser στα νέα της τηλέφωνα

Γράφει η Καρολίνα Χριστοδούλου

 AI eraser: το ιδανικό εργαλείο για αφαίρεση ανεπιθύμητων στοιχείων από τις φωτογραφίες χρηστών.

Η εταιρεία  κινητής τηλεφωνίας OnePlus , κάνει πραγματικότητα μία υπόσχεση που έθεσε νωρίτερα φέτος, η οποία αφορά την αναβάθμιση της εφαρμογής AI eraser με τεχνητή νοημοσύνη στην τρέχουσα σειρά συσκευών της.

Η OnePlus αποτελεί την πιο πρόσφατη εταιρεία κατασκευής smartphone που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία εικόνων AI με τη νέα της δυνατότητα «AI Eraser». Η εταιρεία θα προσθέσει το παραπάνω εργαλείο επεξεργασίας εικόνας στα νεότερα τηλέφωνά της, συμπεριλαμβανομένων των OnePlus 12, OnePlus 12R, OnePlus 11, OnePlus Open και OnePlus Nord CE 4.

Ποια είναι λοιπόν η λειτουργία της εφαρμογής αυτής;

Με την υποστήριξη του «μεγάλου γλωσσικού μοντέλου» (Large Language Model- LLM) της εταιρείας, το AI Eraser επιτρέπει στους χρήστες  να αφαιρούν ανεπιθύμητα αντικείμενα απευθείας από τις φωτογραφίες τους με μόνο μερικά αγγίγματα.

Η OnePlus αναφέρει ότι το ιδιόκτητο μοντέλο, έχει εκπαιδευτεί σε ένα αρκετά μεγάλο σύνολο δεδομένων, για να μπορεί να της δώσει την ικανότητα να κατανοεί περίπλοκες σκηνές. Η συγκεκριμένη οπτική νοημοσύνη έχει την δυνατότητα να επιτρέπει στο AI Eraser να μορφοποιήσει τυχόν ανεπιθύμητα αντικείμενα στο φόντο των φωτογραφιών των χρηστών.

Η χρήση της εφαρμογής γίνεται με πολύ εύκολο τρόπο, χωρίς να δυσκολεύει τα άτομα να προχωρήσουν στην διαδικασία της επεξεργασίας των φωτογραφιών.

Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας στη Συλλογή, το AI Eraser θα επιτρέψει στους χρήστες να επισημάνουν οτιδήποτε επιθυμούν να αφαιρέσουν από μια λήψη – για παράδειγμα τυχαίους πεζούς στο φόντο ή πεταμένα αντικείμενα στο δρόμο. Στη συνέχεια, το μοντέλο AI της OnePlus παρατηρεί διεξοδικά και δημιουργεί αυτόματα ένα καινούριο φόντο, για να αντικαταστήσει την επιλεγμένη περιοχή, που δεν ικανοποιούσε τους χρήστες. Το τμήμα που αντικαταστάθηκε προορίζεται να συνδυάζεται άψογα με την υπόλοιπη εικόνα, διατηρώντας παράλληλα το συνολικό στυλ και αίσθηση.

Με την κίνηση αυτή, η OnePlus ενώνει τις εταιρείες όπως η Google και η Samsung , προσφέροντας βοηθητικά προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη. Η αντίστοιχη εφαρμογή Magic Eraser της Google κάνει βασικά την ίδια δουλειά στα τηλέφωνα Pixel και μέσω μιας συνδρομής στο Google One, ενώ η Samsung άρχισε να προσφέρει το εργαλείο Object Eraser σε επιλεγμένα τηλέφωνα Galaxy το 2021.

Η OnePlus σε δελτίο τύπου της, επισήμανε για πρώτη φορά τη χρήση του όρουOnePlus AI εννοώντας  ότι , περισσότερα χαρακτηριστικά αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην εφαρμογή. Με τις περισσότερες επωνυμίες smartphone να προσπαθούν να προσθέσουν μια νότα τεχνητής νοημοσύνης στα λογισμικά τους, η εταιρεία φαίνεται να οδεύει, επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκινώντας με αυτό το πρωτότυπο εργαλείο.

“Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στις κινητές συσκευές είναι τεράστιες, με τη δύναμη να μεταμορφώσουν πλήρως την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα”, “Ως το πρώτο χαρακτηριστικό της OnePlus που βασίζεται στη γενετική τεχνολογία AI, το AI Eraser αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα στο όραμά μας να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα των χρηστών μέσω της AI και να φέρουμε επανάσταση στο μέλλον της επεξεργασίας φωτογραφιών, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν αξιόλογες φωτογραφίες”.

Η εφαρμογή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, μέσα στον Απρίλιο για επιλεγμένες συσκευές OnePlus , συμπεριλαμβανομένων των OnePlus 12, 12R, 11, Open και Nord CE 4, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα τηλέφωνα τους επόμενους μήνες.

Πηγές:

Desk, Tech. “OnePlus AI Is Here Starting with a New Eraser Tool.” The Indian Express, 3 Apr. 2024, indianexpress.com/article/technology/artificial-intelligence/oneplus-ai-eraser-announced-9249358/. Accessed 4 Apr. 2024.

K., Giorgos. “Η OnePlus φέρνει το εργαλείο AI Eraser στα νέα της τηλέφωνα.” PCMag Greece, 3 Apr. 2024, gr.pcmag.com/mobile-phones/47149/e-oneplus-phernei-to-ergaleio-ai-eraser-sta-nea-tes-telephona. Accessed 4 Apr. 2024.