“Εκπαιδευτικά προγράμματα για την ασφαλή πλοήγηση μαθητών στο Διαδίκτυο, κίνητρο για ενημέρωση και πρόληψη”

Οι ημερίδες που πραγματοποιούνται στα σχολεία είναι προσανατολισμένες στους μαθητές με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη πάνω σε θέματα Διαδικτύου. Οι μαθητές εξοικειώνονται στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ξεκινώντας με την εκπαίδευση των δέκα κανόνων του Διαδικτύου που πρεσβεύει το Ινστιτούτο, στα social media, τους κανόνες εμπλοκής και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως και στον κίνδυνο εθισμού στο Διαδίκτυο και στα online video games. Εκτός από τα παραπάνω θίγονται μεταξύ άλλων θέματα όπως εκφοβισμός (bullying και cyberbullying) και κακοποίηση (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική).

“Ενημερωμένοι εκπαιδευτικοί για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδικτύο, προστασία για τα παιδιά!

Δυνατότητα παρακολούθησης των ημερίδων δίνεται και στους καθηγητές, όπου στόχος αποτελεί η ευαισθητοποίησή τους στα παραπάνω θέματα, η εξοικείωσή τους στα σημάδια που προδίδουν την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών καθώς και ο ρόλος που πρέπει να υιοθετούν προκειμένου να τα αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά.

“ Γονείς ενημερωμένοι και ποτέ διχασμένοι για την ασφαλή χρήση και τις παροχές του Διαδικτύου από τα παιδιά, τους πολίτες του αύριο”

Τη δυνατότητα παρακολούθησης των ημερίδων έχουν και οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών, όπου ενημερώνονται για τεχνικά θέματα, για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, για το ρόλο που πρέπει να υιοθετούν και τα όρια που πρέπει να θέτουν στα παιδιά τους κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο (να ενημερώνουν τα παιδιά για τους επικείμενους κινδύνους που ενδέχεται να συναντήσουν, να τα ενθαρρύνουν να επικοινωνούν μαζί τους και να είναι συνεχώς σε εγρήγορση). 

Φόρμα Εγγραφής Ημερίδων

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της παρακάτω φόρμας. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.