“Ημερίδες για όλα τα θέματα του Διαδικτύου από το CSI Institute, για ενημέρωση, επαγρύπνηση και πρόληψη”

Το CSI Institute, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της εποχής και αναλογιζόμενο όλα τα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, διοργανώνει ημερίδες σε σχολεία, επιχειρήσεις – εταιρείες και συλλόγους παρέχοντας ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές σε θέματα που άπτονται του Διαδικτύου και όλων των επακόλουθών του. Μέσω των ημερίδων, καλλιεργούνται συμπεριφορές όπου οι άνθρωποι μαθαίνουν να είναι πιο υποψιασμένοι, ενημερωμένοι άρα και πιο συνειδητοποιημένοι μέσα σε έναν κόσμο, που συνεχώς μεταβάλλεται, αυτόν του Διαδικτύου, όπου τέτοιες αρετές είναι  πλέον απαραίτητες.

  • ΣΧΟΛΕΙΑ

“Εκπαιδευτικά προγράμματα για την ασφαλή πλοήγηση μαθητών στο Διαδίκτυο, κίνητρο για ενημέρωση και πρόληψη”

Οι ημερίδες που πραγματοποιούνται στα σχολεία είναι προσανατολισμένες στους μαθητές με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη πάνω σε θέματα Διαδικτύου. Οι μαθητές εξοικειώνονται στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ξεκινώντας με την εκπαίδευση των δέκα κανόνων του Διαδικτύου που πρεσβεύει το Ινστιτούτο, στα social media, τους κανόνες εμπλοκής και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως και στον κίνδυνο εθισμού στο Διαδίκτυο και στα online video games. Εκτός από τα παραπάνω θίγονται μεταξύ άλλων θέματα όπως εκφοβισμός (bullying και cyberbullying) και κακοποίηση (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική).

“Ενημερωμένοι εκπαιδευτικοί για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδικτύο, προστασία για τα παιδιά!

Δυνατότητα παρακολούθησης των ημερίδων δίνεται και στους καθηγητές, όπου στόχος αποτελεί η ευαισθητοποίησή τους στα παραπάνω θέματα, η εξοικείωσή τους στα σημάδια που προδίδουν την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών καθώς και ο ρόλος που πρέπει να υιοθετούν προκειμένου να τα αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά.

“ Γονείς ενημερωμένοι και ποτέ διχασμένοι για την ασφαλή χρήση και τις παροχές του Διαδικτύου από τα παιδιά, τους πολίτες του αύριο”

Τη δυνατότητα παρακολούθησης των ημερίδων έχουν και οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών, όπου ενημερώνονται για τεχνικά θέματα, για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, για το ρόλο που πρέπει να υιοθετούν και τα όρια που πρέπει να θέτουν στα παιδιά τους κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο (να ενημερώνουν τα παιδιά για τους επικείμενους κινδύνους που ενδέχεται να συναντήσουν, να τα ενθαρρύνουν να επικοινωνούν μαζί τους και να είναι συνεχώς σε εγρήγορση). 

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

“Ενημερωμένο και σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό για την προστασία κάθε επιχείρησης από τις ηλεκτρονικές άπατες και την αποτελεσματική χρήση του !”

Ο μεγαλύτερος φόβος και ανησυχία τόσο μεγάλων όσο και μικρών επιχειρήσεων και εταιρειών αποτελεί η προστασία τους από επικείμενες ηλεκτρονικές απάτες. Το CSI Institute, διοργανώνει ημερίδες με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα που άπτονται σε θέματα “phishing”, προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς και προστασίας από διάφορους επίδοξους hackers που στόχο έχουν την υποκλοπή σημαντικών δεδομένων καθώς και γενικότερης εξοικείωσης σε θέματα Διαδικτύου (eshop, ηλεκτρονικές συναλλαγές).

  • ΣΥΛΛΟΓΟΙ

“ Ενημέρωση και εκπαίδευση, το εφόδιο για κάθε πολίτη του Κόσμου και χρήστη του Διαδικτύου”

Το CSI Institute δραστηριοποιείται με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και σε συλλόγους. Αντίστοιχα, καλύπτονται θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, ηλεκτρονικών απατών και εξοικείωσης με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που αποτελούν μια αναγκαία πραγματικότητα με την οποία πρέπει άτομα όλων των ηλικιών να μπορούν να συμβαδίσουν. Πέραν αυτών, θίγονται θέματα εθισμού, εκφοβισμού και κακοποίησης.

Φόρμα Εγγραφής Ημερίδων

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της παρακάτω φόρμας. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.