Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο

Απάτη Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Διαδικτυακό Φαινόμενο Εξαπάτησης

Το CSI Institute,  ενημερώνει τους πολίτες, για μία νέα απάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έξαρση.

Επιτήδειοι αποστέλλουν μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να αποσπάσουν παρανόμως χρηματικά ποσά από χρήστες της εκάστοτε διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρουσιάζοντας τα τελευταία ψηφία από προσωπικούς κωδικούς των χρηστών.

Οι δράστες παραπλανούν τα ανυποψίαστα θύματά τους, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αυτούς, εκβιάζοντάς τα ότι θα αποστείλουν στις επαφές τους ή θα αναρτήσουν αρχεία ακατάλληλου προσωπικού περιεχομένου.

Τονίζουμε, ότι δεν πρέπει να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια αποστολής χρημάτων, απάντησης ή προώθησης του εν λόγω μηνύματος. Εφιστούμε την προσοχή στους χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς το συγκεκριμένο email αποτελεί spam.

Δείτε παρακάτω τη μορφή των εν λόγω mail.

 

The following two tabs change content below.

Κέλλυ Ιωάννου

Ονομάζομαι Κέλλυ Ιωάννου. Είμαι Υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας και Τrauma Coach. Ως Διευθύντρια του CSI Institute, υποστηρίζω θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Διαθέτω κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ) και είμαι ιδρύτρια του Traumahelp, του μοναδικού κέντρου στην Ελλάδα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ηλεκτρονικού τραύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *