Εκπαιδευτικοί Οδηγοί, Κοινωνία

Οδηγός πρώτων βοηθειών για τους πυρόπληκτους από το CSI Institute

Τις τελευταίες ημέρες, η χώρα βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία ευρισκόμενη στο έλεος δεκάδων εστιών φωτιάς που είναι σε έξαρση σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουν καταγραφεί τεράστιες υλικές ζημιές σε περιουσίες, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασών έχουν εξαφανιστεί και η πανίδα δίνει μία άνιση μάχη με τις πυρκαγιές. Οι πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές και τους απλούς κατοίκους των περιοχών δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν την καταστροφή.

Πολλές περιοχές στην Αττική και την Εύβοια έχουν εκκενωθεί, με σκοπό την προστασία των κατοίκων από την ανεξέλεγκτη κατεύθυνση των εστιών της φωτιάς. Συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ζητούν βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές. 

Μεγάλη σημασία έχει να γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίσουμε καταρχήν μία τέτοια έκτακτη κατάσταση, η οποία μπορεί να μας βρει απροετοίμαστους μέχρι να έρθουν τα κλιμάκια της πυροσβεστικής και των αρμόδιων αρχών. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξέρουμε τι θα πρέπει να κάνουμε κατά την επιστροφή μας σε μία περιοχή η οποία έχει πληγεί από τις πυρκαγιές, ώστε να μην κινδυνέψουμε από άλλους παράγοντες που έχουν προκληθεί εξαιτίας της φωτιάς.

Για το λόγο αυτό, τo CSΙ Institute ετοίμασε και σας παρουσιάζει τον οδηγό πρώτων βοηθειών και κυρίως πρακτικών και χρήσιμων συμβουλών κατά την επιστροφή στην οικία σας μετά την πυρκαγιά. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τον οδηγό του CSIi εδώ.