Social Media

Κρατώντας το Ιnstagram σώο και ασφαλές !

Επιμέλεια Χρήστος Τέκας, φοιτητής ψυχολογίας

Η ασφάλεια που αισθάνεται κανείς κατά τη χρήση οποιασδήποτε εφαρμογής οφείλει να είναι η μέγιστη, καθώς αποτελεί καθοριστικό παράγοντα εμπιστοσύνης προς αυτή. Με τη σειρά της, η ίδια η εφαρμογή φροντίζοντας για τη προστασία των χρηστών της κερδίζει πρόσφορο έδαφος στην αγορά προς την οποία απευθύνετε.

Σήμερα, ξεκινάει ένας έλεγχος ασφαλείας, μια νέα εφαρμογή ώστε να είναι οι λογαριασμοί του Instagram πιο ασφαλείς. Ο έλεγχος ασφαλείας θα καθοδηγήσει τα άτομα, των οποίων ο λογαριασμός ίσως να έχει παραβιαστεί, με βήματα που πρέπει να κάνουν ώστε να προστατευτούν. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της δραστηριότητας της σύνδεσης, την ανασκόπηση των πληροφοριών του προφίλ, την επιβεβαίωση των λογαριασμών που μοιράζονται τις πληροφορίες σύνδεσης και την ανανέωση των στοιχείων επαφής για την ανάκτηση λογαριασμού, όπως τον αριθμό του τηλεφώνου ή το email.

Υπάρχουν διάφορα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν όλοι, ώστε οι λογαριασμοί τους να γίνουν ακόμη πιο ασφαλείς.

  • Ενεργοποίηση του ελέγχου δύο παραγόντων – Συνιστάται ανεπιφύλακτα η ενεργοποίηση του ελέγχου δύο παραγόντων. Στο WhatsApp, στις ερχόμενες εβδομάδες θα υπάρχει η δυνατότητα να προστατέψει κανείς τον λογαριασμό του χρησιμοποιώντας τον αριθμό του WhatsApp σε συγκεκριμένες χώρες. Εναλλακτικά, μπορεί να ενεργοποιήσει κανείς τον έλεγχο δύο παραγόντων χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου του, ή ένα πρόγραμμα επαλήθευσης, όπως το Duo Mobile ή το Google Authentication. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Κέντρο Βοηθείας εδώ.
  • Ανανέωση του αριθμού τηλεφώνου και του email. – Είναι σημαντικό το email και ο αριθμός τηλεφώνου που σχετίζονται με τη συσκευή να είναι ενημερωμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, αν συμβεί κάτι στον λογαριασμό, μπορούμε να γίνει άμεση επικοινωνία με τον πραγματικό ιδιοκτήτη. Έτσι μπορεί να ανακτήσει κανείς τον λογαριασμό του ακόμη και εάν έχουν αλλαχτεί τα στοιχεία του από έναν hacker. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Κέντρο Βοηθείας εδώ.
  • Το Instagram δε στέλνει ποτέ Προσωπικό Μήνυμα – Τους περασμένους μήνες, υπάρχει μια αύξηση σε επιβλαβείς λογαριασμούς που στέλνουν προσωπικό μήνυμα σε άλλους για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες όπως τον κωδικό των λογαριασμών. Μπορεί να ισχυριστούν ότι ο λογαριασμός κινδυνεύει να καταργηθεί, ότι παραβιάζονται οι πολιτικές γύρω από τη πνευματική ιδιοκτησία ή ότι οι φωτογραφίες κάποιου διακινούνται κάπου αλλού. Αυτά τα μηνύματα είναι συχνά απάτες και παραβαίνουν τις πολιτικές του Instagram. Το Instagram δε θα στείλει ποτέ DM. Όταν έρχονται στην επιφάνεια τέτοιου είδους απάτες, παίρνονται και τα κατάλληλα μέτρα. Ωστόσο ενθαρρύνεται η αναφορά του περιεχομένου και ο αποκλεισμός του λογαριασμού. Έχουν σταλεί ειδοποιήσεις στο πάνω μέρος των εισερχόμενων email για να γίνει ενημέρωση σχετικά με αυτά τα μηνύματα τους τελευταίους 2 μήνες. Αν το Instagram θελήσει ποτέ να επικοινωνήσει με κάποιον σχετικά με τον λογαριασμό του, θα γίνει μέσα από την καρτέλα ‘Emails from Instagram’ στις ρυθμίσεις, το οποίο είναι το μόνο μέρος που βρίσκει κανείς άμεση και αυθεντική επικοινωνία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Κέντρο Βοηθείας εδώ.
  • Αναφορά του περιεχομένου και των λογαριασμών που θεωρούνται αμφισβητήσιμοι – Ενώ βελτιώνεται συνεχώς η τεχνολογία μας ώστε να αντικρούονται οι νέες τάσεις και τεχνικές που ίσως χρησιμοποιούν οι hackers και οι επιβλαβείς λογαριασμοί, μπορείς επίσης να αναφερθούν αποσπάσματα πατώντας τις τρείς τελείες πάνω από την ανάρτηση, κρατώντας ένα μήνυμα ή μπαίνοντας σε έναν λογαριασμό και αναφέροντας τον απευθείας από το προφίλ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Κέντρο Βοηθείας εδώ.
  • Ενεργοποίηση της αιτήσεως εισόδου – Κατά την εγκατάσταση του ελέγχου δύο παραγόντων στο Instagram θα έρχεται μια ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος επιχειρήσει να μπει σε ξένο λογαριασμό από μια συσκευή ή web browser που δεν αναγνωρίζεται. Αυτές οι ειδοποιήσεις ενημερώνουν για το ποια συσκευή προσπάθησε να συνδεθεί και που βρίσκεται. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα έγκρισης ή απόρριψης της αιτήσεως άμεσα από τις ήδη συνδεδεμένες συσκευές. Είναι δυνατό, επίσης, να εμφανιστεί τη λίστα των συσκευών που έχουν πρόσφατα συνδεθεί στον λογαριασμό του Instagram ανά πάσα στιγμή μέσα από τις επιλογές “Settings,” “Security”, “Login Activity.” Αν δεν αναγνωρίζεται μια πρόσφατη σύνδεση, μπορεί να γίνει αποσύνδεση από εκείνη τη τοποθεσία ή συσκευή και να ενημερωθεί το Instagram για το γεγονός ότι δεν συνδέθηκε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του λογαριασμού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Κέντρο Βοηθείας εδώ.

Λογαριασμοί που υποδύονται άλλους, χρησιμοποιούν την κατάσταση επικύρωσης για να εισβάλλουν και να στοχοποιήσουν άλλους ή γενικά διεξάγουν ενοχλητική συμπεριφορά με τις ελπίδες να παραπλανήσουν άλλους στο Instagram, παραβιάζουν τους κανόνες.

Επιπλέον, έχουν γίνει σημαντικές ανανεώσεις στο ταχυδρομείο υποστήριξης, ώστε να ενημερώνετε κανείς για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει με τις αναφορές του ή για να δει εάν κάποια ανάρτηση του παραβαίνει τις πολιτικές του Instagram. Αυτό περιλαμβάνει το να μπορεί εύκολα να δει κανείς τη κατάσταση όλων εκείνων που έχουν αναφέρει στο Instagram, να δει ποιες αναρτήσεις έχουν πιθανών παραβιάσει τους κανόνες. Από εκεί είναι δυνατό να βρει κανείς πολύ περισσότερες πληροφορίες για τη κατάσταση των πραγμάτων που έχει κάνει αναφορά.

Συνεχίζεται η παροχή περισσότερων εφαρμογών και εργαλείων για τη βελτίωση της προστασίας στο Instagram, παρακαλώ επισκεφθείτε το help.Instagram.com για περισσότερες λύσεις.

Συμπερασματικά, η επαγρύπνηση του Instagram σε θέματα υποκλοπής και απάτης αυξάνεται, δίνοντας νέες λύσεις και μεθόδους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας των χρηστών του. Η πολυσχιδής αυτή προσέγγιση στα θέματα προστασίας εμπνέει εμπιστοσύνη στους χρήστες που δύσκολα μπορούν να απαρνηθούν ή να περιφρονήσουν, καθώς γίνεται φανερό το πραγματικό ενδιαφέρον του Instagram για την ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία που επιθυμεί να παράσχει.

Πηγή: https://about.instagram.com/blog/announcements/keeping-instagram-safe-and-secure?ref=shareable