Μη κατηγοριοποιημένο

Προσοχή! Νέα απάτη με δήθεν email τραπεζών

Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου εφιστά το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) καθώς βάσει αναφορών που γίνονται από συμπολίτες μας στο Ινστιτούτο μας το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν χώρα απόπειρες/ επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος με κακόβουλα μηνύματα δήθεν προερχόμενα από τραπεζικά συστήματα.

Ειδικότερα, η νέα μορφή κακόβουλων μηνυμάτων αναφέρει ότι η χρεωστική κάρτα των καταναλωτών έχει ανασταλεί προσωρινά. Στη συνέχεια απαιτείται από τον χρήστη να προχωρήσει σε μία διαδικασία εγγραφής προκειμένου δήθεν να ανακτήσει ξανά πρόσβαση στο τραπεζικό του σύστημα και την χρεωστική του κάρτα.

Το απατηλό mail αναφέρει συγκεκριμένα το εξής:

 

 

Αγαπητέ πελάτη,

Το σύστημα ασφαλείας μας έχει ενημερωθεί για τη βελτίωση της ασφάλειας για διαδικτυακές συναλλαγές, όλοι οι πελάτες μας πρέπει να εγγραφούν για τα νέα ασφαλή μέτρα μας.

Εάν δεν εγγραφείτε, θα αποκλειστούν οι ακόλουθες δυνατότητες:

– Ηλεκτρονική τραπεζική μεταφορά.
– POS πληρωμή με κάρτα.
– Συναλλαγές εφαρμογών για κινητά.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εγγραφείτε στις διαδικτυακές μας δυνατότητες:

Εγγραφείτε τώρα
Παρακαλούμε απαντήστε σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν προκύψουν ερωτήσεις

Τις καλύτερες ευχές,
© *****@******.gr

Αν λάβετε παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα στο email σας, τα οποία δήθεν προέρχονται από την τράπεζά  σας  παρακαλείσθε:

✅Nα μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους.

✅ Να μην μοιράζεστε ποτέ προσωπικά στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου κ.λπ) ή προσωπικά οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς, αριθµούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κ.λπ.)

✅Αν κάνετε κλικ και μεταβείτε σε κάποια σελίδα, ποτέ μην πληκτρολογήσετε κωδικούς πρόσβασης όσο αληθινή και αν μοιάζει.

✅Αν έχετε αμφιβολία για την αυθεντικότητα ενός μηνύματος επικοινωνήστε με την τράπεζά σας σε κάποιο τηλέφωνο ή σε email που θα βρείτε με δική σας αναζήτηση σε επίσημη ιστοσελίδα τους και όχι μέσα από το ίδιο το ύποπτο μήνυμα.