Apps, Social Media, Διαδίκτυο

Instagram | Μπορούμε τελικά να αναρτήσουμε φωτογραφίες μέσω υπολογιστή;

Το Instagram πρόσθεσε επιτέλους τη δυνατότητα να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίντεο μέσω του προγράμματος περιήγησης σας στον ιστό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το Ιnstagram  στον υπολογιστή σας. Εδώ είναι όλα όσα μπορείτε (και όσα δεν μπορείτε) να κάνετε στο Instagram μέσω υπολογιστή και οποιασδήποτε άλλης συσκευής με πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όπως ένα iPad.

Για τους όσους δε γνωρίζουν, χρησιμοποιώντας το Instagram στο πρόγραμμα περιήγησης σας στον ιστό, εμφανίζεται η ίδια ροή που βλέπετε και στο τηλέφωνό σας. Αυτό σημαίνει ότι οι αναρτήσεις δεν ταξινομούνται χρονολογικά, αλλά με βάση τον αλγόριθμο του Instagram (έναν συνδυασμό του τι είναι δημοφιλές, τι είναι πρόσφατο και με τι έχετε αλληλεπιδράσει περισσότερο στο παρελθόν). Όπως και στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να μετακινηθείτε οριζόντια σε αναρτήσεις με πολλές φωτογραφίες ή βίντεο και έχετε τα οικεία εικονίδια κάτω από κάθε κομμάτι περιεχομένου, ώστε να μπορείτε να κάνετε like, σχόλιο ή αποθήκευση αναρτήσεων, καθώς και να στείλετε μήνυμα στον συντάκτη της ανάρτησης, κάνοντας κλικ στο σχετικό κουμπί. Κάτω από κάθε ανάρτηση μπορείτε να δείτε πόσα likes έχει και μια σύντομη επιλογή σχολίων, καθώς και το πλαίσιο όπου μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας (κάντε κλικ στην επιλογή “Προβολή όλων των σχολίων” για να κάνετε ακριβώς αυτό). Αυτό είναι λίγο-πολύ ίδιο με αυτό που έχετε συνηθίσει να βλέπετε μέσα στην εφαρμογή του Instagram για Android και iOS, μέχρι το μικρό κουμπί με τις τρεις κουκκίδες πάνω δεξιά σε κάθε ανάρτηση που σας επιτρέπει να αναφέρετε αναρτήσεις, να καταργήσετε την παρακολούθηση λογαριασμών κ.ο.κ. Αυτό το μενού τριών σημείων έχει μια επιπλέον επιλογή στον ιστό την “ενσωμάτωση”. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε μια ανάρτηση στο Instagram κάπου αλλού στον Ιστό, αυτός είναι ο τρόπος για να το κάνετε. Συγκεκριμένα, θα σας δοθεί ένα απόσπασμα κώδικα HTML, το οποίο μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κάπου αλλού.

Το Instagram μέσω υπολογιστή ακολουθεί την εφαρμογή για κινητά και σε ό,τι αφορά τις ιστορίες, μέχρι ένα σημείο. Οι ιστορίες βρίσκονται ακριβώς στην κορυφή της ροής σας, αν και καθώς τις εξετάζετε στην επιφάνεια εργασίας, θα διαπιστώσετε ότι είναι ελαφρώς πιο εύκολη η πλοήγηση. Μπορείτε να δείτε τι έρχεται στη συνέχεια και τι είδατε μόλις σε μορφή “καρουζέλ”, καθιστώντας ευκολότερο να πηγαίνετε προς τα πίσω ή προς τα εμπρός ή να πηδάτε μεταξύ ιστοριών. Οι επικαλύψεις στην κορυφή κάθε ιστορίας σάς επιτρέπουν να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο, να διακόψετε τη ροή της ιστορίας και να απενεργοποιείτε ή να ενεργοποιείτε τη “σίγαση” ενός ατόμου. Είναι μια λειτουργία του Instagram που λειτουργεί καλύτερα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε σύγκριση με ένα smartphone, ειδικά αν θέλετε να πλοηγηθείτε μεταξύ διαφορετικών ιστοριών στη ροή σας.

Πως να αναρτήσετε κάτι από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας; 

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη διαδικτυακή διεπαφή Instagram: κάντε κλικ στο κουμπί + (συν) στην κορυφή και έτσι μπορείτε να επιλέξετε φωτογραφίες και βίντεο από τον υπολογιστή σας, είτε σύροντάς τα στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης σας είτε επιλέγοντας “Επιλογή από υπολογιστή”. Προς το παρόν, δεν μπορείτε να κάνετε λήψη απευθείας από κάμερα web ή συνδεδεμένη κάμερα. Όταν φορτωθεί η φωτογραφία ή το βίντεο σας, θα παρατηρήσετε ότι όλα είναι πιο περιορισμένα σε σύγκριση με τη διεπαφή που έχετε στις εφαρμογές Instagram για κινητά. Ξεκινάτε με περικοπή, εάν είναι απαραίτητο, και στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα και προσαρμογές. Υπάρχουν λιγότερα φίλτρα και λιγότερες επιλογές προσαρμογής στον ιστό – η φωτεινότητα και η αντίθεση υπάρχουν για παράδειγμα, αλλά όχι οι σκιές και οι επισημάνσεις – η διαθέσιμη επιλογή είναι πιθανό να είναι αρκετή για την πλειοψηφία των χρηστών. Στο τελικό στάδιο μεταφόρτωσης, όπως και στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να προσθέσετε μια λεζάντα και μια τοποθεσία. Μερικές επιλογές που έχει η εφαρμογή για smartphone που δεν έχει η εφαρμογή Ιστού (τουλάχιστον όχι ακόμα) είναι η επιλογή διασταυρούμενης ανάρτησης στο Facebook και η επιλογή απόκρυψης “μου αρέσει” και η μέτρηση προβολής σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση.

Επίσης, λείπει, τουλάχιστον προς το παρόν, η δυνατότητα να δημοσιεύετε οτιδήποτε στην ιστορία σας στο Instagram από τη διεπαφή ιστού, αν και μπορείτε να το δείτε εάν έχετε ήδη δημοσιεύσει κάτι από το τηλέφωνό σας. Φυσικά, οι ιστορίες συνοδεύονται από αυτοκόλλητα και δημοσκοπήσεις και επισυνάπτονται επικαλύψεις κειμένου, και είναι πιθανό αυτές οι δυνατότητες να λειτουργούν προτού το Instagram αποφασίσει να φέρει πλήρη ισοτιμία χαρακτηριστικών μεταξύ του ιστού και της επιφάνειας εργασίας. Τα διάφορα άλλα μέρη του Instagram βρίσκονται επίσης στην εφαρμογή Ιστού. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα “Εξερεύνηση” και στο πλαίσιο αναζήτησης πάνω στην κορυφή, για παράδειγμα: μπορείτε να κάνετε κλικ σε μεμονωμένα προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των επισημάνσεων τους, και να προβάλετε το δικό σας προφίλ (μαζί με τις αναρτήσεις που έχετε αποθηκεύσει και τις αναρτήσεις στις οποίες έχετε επισημανθεί).

Κάντε κλικ στην εικόνα του λογαριασμού σας και μετά στις “Ρυθμίσεις” για να αποκτήσετε πρόσβαση στις περισσότερες από τις ρυθμίσεις Instagram που υπάρχουν και  στην εφαρμογή. Υπάρχουν, όμως , ορισμένα κενά, όπως το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ορίσετε την κοινή χρήση σε άλλες εφαρμογές όπως το Twitter και το Tumblr από τον ιστό και δεν υπάρχει τρόπος να επεξεργαστείτε τη λίστα των στενών φίλων σας μέσω της διεπαφής επιφάνειας εργασίας. Πάνω στην κορυφή της δεξιάς γωνίας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της καρδιάς για να δείτε τις ειδοποιήσεις για τα “μου αρέσει” και τα σχόλια καθώς εμφανίζονται. 

Μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα σας στον Ιστό. Κάντε κλικ στο κουμπί αποστολής στο πάνω μέρος της διεπαφής για να μεταβείτε στα εισερχόμενα σας και κάντε κλικ στο μήνυμα στο προφίλ οποιουδήποτε λογαριασμού που ακολουθείτε για να συντάξετε ένα νέο μήνυμα. Εδώ υπάρχουν ορισμένες αποκλίσεις μεταξύ του Instagram για επιτραπέζιους υπολογιστές και του Instagram για κινητά. Δηλαδή, δεν μπορείτε να στείλετε εικόνες που μπορούν να προβληθούν μόνο μία φορά και δεν μπορείτε να στείλετε βελτιωμένο περιεχόμενο (όπως βίντεο μπούμερανγκ ή κολάζ εικόνων).

Πηγή: gizmodo.com