Ασφάλεια διαδικτύου, Διαδίκτυο

6 ΔΩΡΕΑΝ antivirus προγράμματα για Windows και MacOS

Καθώς η χρήση των υπολογιστών έχει γίνει καθημερινή και υπάρχει ανάγκη για προστασία, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε antivirus προγράμματα για να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα. Δεν είναι εύκολο να επιλέξουμε ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα, αφού διαφέρουν ανάλογα με το λογισμικό.

AVG AntiVirus FREE (Windows and MacOs)

Το AVG είναι από τα πρώτα  δωρεάν antivirus προγράμματα που δημιουργήθηκαν και έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την αποτελεσματικότητά του. Το AVG σαρώνει κακόβουλες διευθύνσεις URL, ανεπιθύμητα πρόσθετα προγράμματα περιήγησης και προσφέρει ζωντανή προστασία. Επίσης, προστατεύει από απειλές μηδενικής ημέρας, αφού ενημερώνεται διαρκώς, αποτρέποντας το άνοιγμα άγνωστων αρχείων και στη συνέχεια στέλνοντας αυτά τα αρχεία τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα. 

TotalAV Antivirus FREE (Windows and MacOs)

Το TotalAv παρέχει εξαιρετική προστασία από κακόβουλα λογισμικά και αποτελεί το καλύτερο δωρεάν αντιικό λογισμικό για το 2021. Εξολοθρεύει ιούς, δούρειους ίππους, μηνύματα και emails με σκοπό το ηλεκτρονικό ψάρεμα καθώς και άλλες μορφές ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ακόμη, έχει δωρεάν εργαλείο το οποίο αναλύει και μπλοκάρει καχύποπτες ιστοσελίδες.

Bitdefender Virus Scanner FREE (Windows and MacOs)

Το Bitdefender είναι από τα καλύτερα προγράμματα στην αγορά. Διαθέτει πολλές επιλογές σάρωσης, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελούν γρήγορα βαθιές σαρώσεις ολόκληρου του συστήματος ή να στοχεύουν συγκεκριμένες τοποθεσίες. Παρέχει ακόμη και μια επιλογή για σάρωση κρίσιμων τοποθεσιών, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακάμπτουν μεγαλύτερες σαρώσεις όταν πιέζονται για τον χρόνο.

Kaspersky Security Cloud FREE (Windows and MacOs)

H Kaspersky αποτελεί σταθερά έναν οργανισμό με κορυφαία βαθμολογία, ο οποίος ασχολείται με την κυβερνοασφάλεια και την προστασία από ιούς. Το Kaspersky Security Cloud Free έχει κερδίσει ισχυρούς βαθμούς σε ανεξάρτητα εργαστηριακά τεστ, συμπεριλαμβανομένων καλών βαθμολογιών στις δοκιμές αποκλεισμού κακόβουλου λογισμικού, ransomware, καθώς και στη δοκιμή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Το δωρεάν antivirus της Kaspersky παρέχει καλή προστασία από κακόβουλα λογισμικά σε πραγματικό χρόνο, παρόλα αυτά οι πρόσθετες δυνατότητες του είναι πολύ περιορισμένες σε αντίθεση με άλλα. 

Malwarebytes Free (Windows and MacOs)

Το Malwarebytes Free είναι μια καλή επιλογή για χρήστες που αναζητούν έναν απλό σαρωτή προστασίας από ιούς και μπορούν να το εγκαταστήσουν εύκολα. Ο ανιχνευτής ιών του Malwarebytes χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων ιών καθώς και άλλες μεθόδους για να εντοπίσει όλους τους τύπους κακόβουλων λογισμικών. Εκτός από τον σαρωτή, το Malwarebytes Free έρχεται επίσης με μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα απειλών.

Sophos Home Free (Windows and MacOs)

Το Sophos Home Free προσφέρει αρκετά καλή δωρεάν προστασία κατά των κακόβουλων λογισμικών και παρέχει βασική προστασία για το ηλεκτρονικό ψάρεμα. Περιλαμβάνει επίσης ορισμένες χρήσιμες προστασίες ιστού και καλύπτει έως και 3 υπολογιστές, αλλά η δωρεάν έκδοση του Sophos δεν περιλαμβάνει προστασία από ransomware.

Πηγή:  avg.com