Ανθρώπινες Σχέσεις

Πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις στη ζωή του ατόμου;

Η αγάπη είναι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν την αγάπη, την αποδοχή, την εμπιστοσύνη και τη σύνδεση σε μία σχέση, η ανάγκη του ατόμου για αποδοχή είναι βασική αφού αποτελεί μια πηγή βαθιάς συναισθηματικής ικανοποίησης. Η ανάγκη αυτή είναι έμφυτη, ξεκινάει να μαθαίνεται στα πρώτα χρόνια κιόλας ζωής του ατόμου, από τη σχέση του με τους σημαντικούς άλλους της ζωής του. Εάν το πρόσωπο φροντίδας ικανοποιεί τις ανάγκες ενός παιδιού, όπως φροντίδα, ζεστασιά, στοργή, τροφή και κοινωνική επαφή, αυτές οι ανάγκες λοιπόν εάν καλυφθούν είναι βασικό για την σύναψη των σχέσεων του ατόμου στην ενήλικη ζωή.

Η διατήρηση μιας σχέσης, απαιτεί φροντίδα, επικοινωνία και ειλικρίνεια. Σε μια σχέση οι σύντροφοι θα πρέπει να είναι ο ένας για τον άλλον όχι μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα και να κάνουν ειλικρινείς συζητήσεις για καθετί που τους προβληματίζει.

Πολλές φορές η φυσική έλξη είναι αυτή που θα κάνει την αρχή όμως αυτό που θα διατηρήσει μια σχέση είναι η προσωπικότητα και η συναισθηματική σταθερότητα. Κάθε άτομο πρέπει να αισθάνεται σιγουριά ότι ο σύντροφος του θα μπορεί να αφιερώσει χρόνο για τη σχέση τους καθώς και δέσμευση για ενδεχόμενες προκλήσεις στην πορεία της ζωής.

Μια υγιή σχέση βοηθά ψυχικά το κάθε άτομο, βελτιώνει την ανάπτυξη του και μπορεί το άτομο να διαχειριστεί τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν.