Διαδίκτυο, Εγκλήματα

Γυναίκα πουλούσε μέσω social media μαϊμού-ρούχα και παπούτσια – Στα €460.000 τα παράνομα κέρδη της

Κατασχέθηκαν 2.765 μαϊμού-προϊόντα – Δείτε φωτογραφίες

Η απατεώνας είχε ξεκινήσει τη δράση της από τον Μάιο του 2015 με την εκτίμηση για το ύψος των διαφυγόντων κερδών να ξεπερνά τις 459.985 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησαν στη συνέχεια έρευνα στο κατάστημα που διατηρούσε και το οποίο είχε διαμορφώσει ως εκθεσιακό χώρο.

Από εκεί κατασχέθηκαν:

–  2.765 τεμάχια απομιμητικών ειδών γνωστών εταιρειών,
– 4 σετ γνησιότητας με σήμα γνωστής εταιρείας,
– π λήθος ετικετών με τα σήματα διάφορων εταιριών,
– πιστοποιητικά αυθεντικότητας με τα σήματα διάφορων γνωστών εταιριών,
– μεταλλικό λογότυπο γνωστής εταιρίας,
– πλαστική διαφανής συσκευασία με σήμα γνωστής εταιρίας,
– φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
– κινητό τηλέφωνο,
– πλήθος επαγγελματικών καρτών επιχειρήσεων και χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούν σε προϊόντα, μάρκες, ποσά και τηλέφωνα.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

The following two tabs change content below.

Κέλλυ Ιωάννου

Ονομάζομαι Κέλλυ Ιωάννου. Είμαι Υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας και Τrauma Coach. Ως Διευθύντρια του CSI Institute, υποστηρίζω θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Διαθέτω κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ) και είμαι ιδρύτρια του Traumahelp, του μοναδικού κέντρου στην Ελλάδα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ηλεκτρονικού τραύματος.