Συμπεριφορά

“Διορατικός” μπάρμαν σώζει γυναίκες από άντρες που δεν δέχονται το “όχι” για απάντηση

Επιμέλεια Μαρκέλλα Τρακάκη

Όταν οι γυναίκες βγαίνουν έξω το βράδυ, συχνά χρειάζεται να είναι πιο προσεκτικές από τους άντρες σε κοινωνικές περιστάσεις. Ο σεξισμός είναι τόσο ανεξέλεγκτος στην κουλτούρα μας που ένα ξεκάθαρο «όχι» από μια γυναίκα δεν είναι συχνά αρκετό για μερικούς άντρες, μέχρις ότου ένας άλλος άντρας παρέμβει και φωνάξει «όχι» ακόμα πιο δυνατά.

O φύλακας-μπάρμαν

Μια γυναίκα δημοσίευσε ένα tweet που έλεγε: «Αυτός ο άνθρωπος παρενοχλούσε εμένα και τη φίλη μου και ο μπάρμαν μου έδωσε αυτό το σημείωμα προσποιούμενος ότι ήταν η απόδειξή μου! Το είδος μπάρμαν που χρειάζεται ο καθένας». Το σημείωμα από τον μπάρμαν έλεγε: «Αν αυτός ο τύπος σε ενοχλεί, βάλε την αλογοουρά σου στον άλλο σου ώμο και θα τον απομακρύνω. Ο τύπος με ανατριχιάζει».

Η στρατηγική κίνηση να ζητήσει από τη γυναίκα να μετακινήσει την αλογοουρά της στον άλλο της ώμο είναι συχνά αυτό που χρειάζεται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια σε αυτές τις καταστάσεις. Δεδομένου ότι αυτού του είδους οι άνδρες μπορεί να καταλήξουν να είναι δυνητικά ευερέθιστοι ή ακόμα και βίαιοι προς τις γυναίκες, αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα.

Όπως ανέφερε ο μπάρμαν « Αυτός ο τύπος είχε μια περίεργη αύρα για αρκετή ώρα και για αυτό τον πρόσεχα. Προσπάθησα να του δώσω μια ευκαιρία και να αφήσω τα κορίτσια να του πουν όχι και να λήξει εκεί το γεγονός, αλλά δεν έπαιρνε το όχι για απάντηση και συνέχισε να τις παρενοχλεί, οπότε τελικά του φώναξα και τον έκανα να φύγει. Ο μπάρμαν συμπληρώνει: «Ειλικρινά δεν μου αρέσει να φωνάζω σε πελάτες ή να τους κάνω να ντρέπονται μπροστά σε κόσμο, αλλά θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χειρίζεσαι τα συγκεκριμένα είδη ανθρώπων. Το να τους φωνάζεις μπροστά σε κόσμο είναι συνήθως αρκετό για να τους κάνεις να φύγουν τρέχοντας. Απλώς δεν χρειάζεται να κάνω τους καλεσμένους μου να νιώθουν άβολα».

Ένα παράδειγμα προς μίμηση

Αν όλοι οι μπάρμαν ήταν τόσο επιδέξιοι στο διάβασμα της γλώσσας του σώματος και στο φιλτράρισμα των ανθρώπων που σου προκαλούν ανατριχίλα από τους σεβαστούς θαμώνες στις εγκαταστάσεις τους, οι γυναίκες θα ήταν πολύ πιο ασφαλείς σε τέτοιους χώρους. Αλλά το κύριο ζήτημα έγκειται στο γεγονός ότι η συμπεριφορά του ανθρώπου που παρενοχλεί, προέρχεται από την πατριαρχική κοινωνία, στην οποία ζούμε, η οποία διαιωνίζει την αντίληψη ότι αυτή συμπεριφορά είναι ακόμη αποδεκτή, όταν στην πραγματικότητα, δεν είναι.

Το βάρος πέφτει αρκετά συχνά αποκλειστικά στις γυναίκες για να προστατευτούν από τέτοιου είδους καταστάσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ανδρική συμμαχία είναι ευπρόσδεκτη και ενθαρρυντική. Όταν βρίσκεστε σε θέση να βοηθήσετε ένα άλλο άτομο, κάντε το, ανεξάρτητα από το φύλο ή οποιαδήποτε άλλη διχαστική κοινωνική γραμμή.

Πηγή:https://www.goalcast.com/2021/07/30/perceptive-bartender-saves-women-creep/?fbclid=IwAR3ftxUQzkMuUxeeXESlqFx4B9qN996l8WlSAIn7dp2aB3xh6IqaFgmHniU