Ανθρώπινες Σχέσεις, Γονείς, Οικογένεια, Ψυχική υγεία

Διαζύγιο και παιδιά: Πού πρέπει να επικεντρωθείτε

Από την Πόλυ Κεφάλα,

Το διαζύγιο είναι μια αγχωτική και δύσκολη κατάσταση, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Στο μυαλό ενός παιδιού που χωρίζουν οι γονείς του υπάρχουν σκέψεις «εγώ φταίω», «τώρα τι θα κάνω»,» «με ποιον θα μένω», είναι μερικές από τις πιο κοινές σκέψεις παιδιών που βρίσκονται σε μια τέτοια θέση. Μετά από ένα διαζύγιο τα παιδιά έχουν περισσότερο ψυχολογική υποστήριξη και συναισθηματική κάλυψη καθώς είναι γεμάτα ενοχή, φόβο και άγχος.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στα ίδια ότι είναι προτεραιότητα σας και ότι και οι δύο γονείς τα αγαπούν. Επίσης είναι σημαντικό να νιώσουν ασφάλεια στην καινούργια καθημερινότητα τους και να μπορέσουν να αποκτήσουν μια καθημερινότητα σταθερή. Πολύ σημαντικό, το ίδιο το παιδί δεν χρειάζεται μα γνωρίζει λεπτομέρειες όπου οι γονείς του χώρισαν ούτε να είναι παρών σε τυχόν διαμάχες. Τα παιδιά είναι παιδιά δεν πρέπει να μπαίνουν σε καταστάσεις που σχετίζονται με το διαζύγιο, πρέπει να ζουν την ηλικία τους με παιχνίδι ανεμελιά και χαρά, καθώς είναι πολύ σημαντική η στάση αυτή για την μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Εσείς οι ίδιοι να θυμάστε να μην επιβαρύνετε τα παιδιά σας με προβλήματα και ζητήματα που σχετίζονται με το διαζύγιο, δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις και ούτε μπορούν να βοηθήσουν σε μια πιθανή επανασύνδεση.

Εσείς θα διαχειριστείτε τα οικονομικά ζήτημα σας και ότι άλλη αλλαγή έχει επέλθει και τα παιδιά θα ζουν την καθημερινότητα τους με ανεμελιά, γιατί τέτοιες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στην ενήλικη ζωή τους.

Θυμηθείτε να είστε δυνατοί για τα παιδιά σας!

The following two tabs change content below.

Κέλλυ Ιωάννου

Ονομάζομαι Κέλλυ Ιωάννου. Είμαι Υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας και Τrauma Coach. Ως Διευθύντρια του CSI Institute, υποστηρίζω θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Διαθέτω κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ) και είμαι ιδρύτρια του Traumahelp, του μοναδικού κέντρου στην Ελλάδα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ηλεκτρονικού τραύματος.