Μη κατηγοριοποιημένο

Aλλάζει όνομα τo Instagram;

Από τον Ανδρέα Δεμέναγα,

Ύστερά από πολλές φήμες ένας από τους εκπροσώπους του Facebook ανακοίνωσε επίσημα ότι η Αμερικάνικη εταιρεία σκοπεύει να αλλάξει όνομα σε δύο από τις πιο μεγάλες εφαρμογές της, το Instagram και το WhatsApp.

Σύντομα μάλιστα, η ονομασία της διάσημης αυτής εφαρμογής θα μετατραπεί σε «Instagram from Facebook». Παρόμοια αλλαγή θα βιώσει και η εφαρμογή WhatsApp, με το όνομα της να γίνεται και αυτό «WhatsApp from Facebook»

Ο λόγος πίσω από την αλλαγή, όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, είναι η προσπάθεια μείωσης της διαφάνειας και η καλύτερη ενημέρωση των χρηστών ως προς την ιδιοκτησία των δύο παραπάνω εφαρμογών. Παρότι τη τεράστια δημοσιότητα που έχουν τα τελευταία χρόνια, και τους δισεκατομμύρια χρήστες που προσεγγίζουν οι δύο αυτές εφαρμογές, πολλά είναι τα άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν ότι το Facebook είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη και των δύο.

Για όποιον δεν γνωρίζει, να σημειώσουμε ότι το Instagram ξεκίνησε την «καριέρα» ως μια αυτόνομη εταιρεία των Οκτώβριο του 2010 και περίπου 2 χρόνια αργότερα εξαγοράστηκε πλήρως από το Facebook έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Το ίδιο ισχύει και για την πασίγνωστη εφαρμογή ηλεκτρονικών μηνυμάτων WhatsApp, την οποία αγόρασε το Facebook τον Απρίλιο του 2014 στην τιμή των 14 δισεκατομμυρίων.

Από τότε, πολλοί είναι οι χρήστες που δεν γνώριζαν ότι οι 2 αυτές εφαρμογές ανήκαν στο  Facebook, και για αυτόν τον λόγο η εταιρεία αποφάσισε να τις μετονομάσει χρησιμοποιώντας την φράση «… από το Facebook» και στις δύο περιπτώσεις. Η αλλαγή αυτή, που έχει ήδη ξεκινήσει να εμφανίζεται σε χρήστες, δεν θα επηρεάσει σε κανένα βαθμό τον τρόπο που χρησιμοποιείται η κάθε εφαρμογή.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι το Facebook σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να ενώσει τις τρεις πλατφόρμες μηνυμάτων του, το Messenger, το Instagram και το WhatsApp, με σκοπό μια πιο ενιαία εμπειρία μεταξύ των χρηστών.