Ασφάλεια διαδικτύου, Διαδίκτυο

3 τρόποι για να προστατέψετε τις κάμερες ασφαλείας σας από χτύπημα χάκερ

Aκούγεται αρκετά ενοχλητικό το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να σας παρακολουθεί από τις κάμερες ασφαλείας σας εν αγνοία σας.

Ευτυχώς για εσάς υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να περιορίσετε τον κίνδυνο παραβίασης της κάμερας ασφαλείας σας.

Παρακάτω θα ακολουθήσουν μερικές απλές συμβουλές έτσι ώστε να προστατέψετε τις κάμερες ασφαλείας σας.

 

  1. Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης

 

Πολλές φορές η παραβίαση των καμερών ασφαλείας είναι αποτέλεσμα κακής διαχείρισης εν μέρει από την πλευρά του χρήστη. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το ενδεχόμενο παραβίασης της κάμερας ασφαλείας σας είναι να ενημερωθείτε σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά (malware), την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης καθώς και του Wi-Fi . Και φυσικά, αλλάξτε τους κωδικούς σας συχνά!!!!

 

Μερικές έξτρα συμβουλές:

  • Aν έχετε δώσει τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi password σε φίλους, συγγενείς ή επισκέπτες καλό θα ήταν να τον αλλάξετε και αντ’ αυτού να δημιουργήσετε ένα δίκτυο επισκεπτών (guest network).
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς. Για παράδειγμα αν ο κωδικός πρόσβασης για την κάμερα ασφαλείας σας είναι ο ίδιος με τον κωδικό πρόσβασής σας στο email, στο Facebook ή στο e-banking, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να πέσετε θύμα παραβίασης από κάποιον χάκερ.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία ως κωδικό πρόσβασης όπως η ημερομηνία γέννησής σας, το όνομα των παιδιών σας, κατοικιδίων κ.ο.κ
  • Εάν δεν γνωρίζουμε δημιουργούμε ασφαλείς κωδικούς μέσα από ασφαλή προγράμματα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο

 

  1. Αγοράστε κάμερα ασφαλείας μόνο από πηγές που εμπιστεύεστε

Μπορεί να ακούγεται δελεαστικό να αγοράσετε μία κάμερα ασφαλείας η οποία κοστίζει μόνο 20 ευρώ, αλλά αυτή δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη ιδέα. Αγοράστε μία καινούρια κάμερα ασφαλείας από γνωστές επιχειρήσεις τις οποίες εμπιστεύεστε. Προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά ελέγξτε πάντα τις αξιολογήσεις/κριτικές της εταιρείας.

 

  1. Κάντε ενημερώσεις υλικολογισμικού (firmware)

Μην αγνοείτε τις ενημερώσεις υλικολογισμικού καθώς είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να αντιμετωπίζουν και να επιδιορθώνουν τυχόν βλάβες ή προβλήματα.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Digital Trends