Media, Press Release

Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται τα μαθήματα της Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς μέχρι σήμερα 4 εκπαιδευτικούς κύκλους, εκπαιδεύοντας συνολικά πάνω από 1000 συμμετέχοντες.

Στόχος του Ινστιτούτου και της Ψηφιακής Ακαδημίας είναι να ενημερώσει γονείς σε όλη την Ελλάδα, όσον αφορά την επίδραση του Διαδικτύου στην καθημερινότητα των παιδιών τους.

Με αυτόν το τρόπο, οι γονείς θα λάβουν γνώση για τα παρόντα δεδομένα του Διαδικτύου, τα θετικά και τα αρνητικά του, τα νέα φαινόμενα, τα SocialMedia, αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι, μέσω επικίνδυνων διαδικτυακών συμπεριφορών που μπορεί να επιδεικνύουν.

Οι γονείς μέσα από αυτό το 8ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να προβούν σε καμία μετακίνηση, δωρεάν, τόσο για τεχνικά ζητήματα, όσο και για ψυχολογικά ζητήματα παιδιών και εφήβων.

Τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως, σε πραγματικό χρόνο από καταρτισμένους εισηγητές, 4 φορές το μήνα. Ο κύκλος εκπαίδευσης είναι μηνιαίος, και τα μαθήματα παραδίδονται διαδικτυακά μεταξύ των ωρών 19:00 – 21:00.

Αυτή η προσπάθεια του CSIInstitute, δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα, χωρίς τη συνδρομή των χορηγών στήριξης και επικοινωνίας ΑΝΤ1 και Wind, αλλά και της εταιρείας Cosmolearn, η οποία έχει παραχωρήσει την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν αν δηλώσουν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων από όλη την Ελλάδα, καθώς και άλλοι Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί Φορείς.

4 thoughts on “Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων

  1. Ο/Η Αγγελική λέει:

    Καλημέρα! Θέλω να παρακολουθήσω την ψηφιακή ακαδημία γονέων αλλά δεν βρίσκω πως θα κάνω εγγραφή. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

  2. Ο/Η prootos λέει:

    https://www.csii.gr/psifiaki-akadimia-parent-edition/
    Σας ενημερώνουμε ότι το Link είναι το παραπάνω..
    Συμπληρώνεται τα στοιχεία σας και δηλώνεται συμμετοχή.
    Σας ευχαριστούμε θερμά.

  3. Ο/Η Xeniap λέει:

    Καλημέρα, μόλις έκανα εγγραφή για την ψηφιακή Ακαδημία γονέων. Πως μπορώ να ενημερωθώ για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των μαθημάτων?
    Ευχαριστώ

  4. Ο/Η prootos λέει:

    Θα ενημερωθείτε απο την γραμματεία!!!

Comments are closed.