Τεχνολογία

Το σχέδιο για τη συγχώνευση ανθρώπινων εγκεφάλων με AI

Στόχος της Neuralink είναι να συνδέσει μικροσκοπικούς επεξεργαστές στον ανθρώπινο εγκέφαλο με νήματα λεπτότερα από τα μαλλιά. Αυτά τα νήματα διαβάζουν τη δραστηριότητα στους νευρώνες του εγκεφάλου και επιτρέπουν στον χρήστη να ελέγχει τα πράγματα με το μυαλό, αποστέλλοντας δεδομένα σε αισθητήρες του κρανίου τα οποία στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία από έναν υπολογιστή ακουστικού τύπου που φοριέται πίσω από το ένα αυτί.

Αυτό  ακούγεται αρκετά περίεργο. Τελικά μπορούμε να επιτύχουμε μια συμβίωση με τεχνητή νοημοσύνη;  Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, είναι κάτι που θα μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να το έχετε. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πραγματικά σημαντικό όσον αφορά το επίπεδο του  πολιτισμού.

Αν στο μέλλον  έχουμε κάποιο είδος επαφής εγκεφάλου-μηχανής που μπορεί να λύσει εγκεφαλικές παθήσεις πάσης φύσεως, είτε πρόκειται για ατύχημα είτε  για κάθε είδους διαταραχή, ακόμα και για διαταραχή της σπονδυλικής στήλης, θα μπορούμε να το λύσουμε με τσιπ.

Αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμα. Όλα αυτά θα συμβούν αρκετά αργότερα.. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το δουν οι άνθρωποι να γίνεται πραγματικότητα καθώς το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια.

Με πληροφορίες από 9gag