Διαδίκτυο, Έρευνες

Το Netflix και το φρένο στον διαμοιρασμό των κωδικών σε τρίτους

Γράφει ο Στέλιος Καλτσάς, φοιτητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

 

Οι αντιδράσεις στη νέα κίνηση του Netflix να τερματίσει την κοινή χρήση λογαριασμών μεταξύ φίλων και γνωστών ήταν πολλές και έντονες, με πολλούς να αποφασίζουν να ακυρώσουν τις συνδρομές τους. Αλλά δεν ήταν αρκετοί ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα στο Netflix.

Οι εγγραφές νέων λογαριασμών έχουν αυξηθεί από τότε που το μέτρο εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ορισμένες άλλες χώρες στα τέλη του Μαΐου, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων της Antenna.

Με βάση τα στατιστικά της για το Netflix το 2019,  η Antenna αναφέρει ότι κατέγραψε τέσσερις από τις ημέρες που το Netflix είχε τον υψηλότερο αριθμό συνδρομητών ανά ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, στις 26-27 Μαΐου, είχε περίπου 100.000 εγγραφές την ημέρα και οι εταιρείες ανάλυσης κατά μέσο όρο περίπου 73.000 νέες εγγραφές κατά τη διάρκεια της τετραήμερης περιόδου αιχμής του. Η Antenna ανέφερε ότι οι αριθμοί ήταν κατά μέσο όρο 102% υψηλότεροι από τον μέσο όρο τις τελευταίες 60 ημέρες. Λέγεται ότι ο αριθμός των νέων εγγραφών έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των κλεισιμάτων. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την αύξηση νέων συνδρομητών του Netflix στις ΗΠΑ από την περίοδο του lockdown και της πανδημίας του Μαρτίου και Απριλίου 2020.

Φυσικά, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι πρόκειται για αριθμούς από τρίτους, όχι για επίσημους αριθμούς από το Netflix. Ως εκ τούτου, περιμένουμε σχετικές ανακοινώσεις από το Netflix για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του πώς αυτό επηρεάζει τη βάση των συνδρομητών του. Στις ΗΠΑ, οι συνδρομητές σε λογαριασμούς με πρόσβαση εκτός σπιτιού πρέπει να πληρώνουν επιπλέον 8$ το μήνα για να παρακολουθούν ταινίες εν κινήσει. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τον υπάρχοντα λογαριασμό τους σε νέο λογαριασμό, διατηρώντας όλες τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα τους.

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια συνδρομητές και χρήστες του Netflix λέγεται ότι επηρεάζονται από αυτό το αμφιλεγόμενο μέτρο, καθώς δεν είναι μυστικό ότι πολλοί φίλοι, γνωστοί και συγγενείς μοιράζονται λογαριασμούς με άτομα έξω από το σπίτι τους. Με βάση τη στρατηγική του Netflix, το ένα τρίτο των συνολικών συνδρομητών του, άνω των 223 εκατομμυρίων, δεν έχει πληρώσει για την υπηρεσία και δικαίως θέλει να λάβει χρήματα από αυτούς τους λογαριασμούς. Είναι θέμα χρόνου να ωθηθούν τα μέτρα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και στην Ελλάδα.

Πηγή:

https://technext24.com/2023/06/12/netflixs-user-signup-rise-by-102/