Γονείς, Οικογένεια, Παιδιά, Ψυχική υγεία

Το να δίνετε στο παιδί σας σε ένα smartphone είναι σαν να του δίνετε ένα γραμμάριο κοκαΐνης, λένε κορυφαίοι εμπειρογνώμονες

Η ανησυχία αυξάνεται πολύ σε σχέση με την πρόσβαση των εφήβων ή ακόμα και την αποστολή ακατάλληλου περιεχομένου.

Πολλά νεαρά κορίτσια, ειδικότερα πιστεύουν ότι η αποστολή γυμνών φωτογραφιών στο κινητό τηλέφωνο κάποιου είναι “φυσιολογική”.

Ο χρόνος που αφιερώνεται στους φίλους από Snapchat και Instagram μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα εθιστικός για τους εφήβους όπως τα ναρκωτικά και το ποτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος, υποστηρίζουν.

«Γιατί δίνουμε πολύ λιγότερη προσοχή σε αυτά τα πράγματα από ό, τι κάνουμε στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ όταν εγκεφαλικά δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο;» αναρωτήθηκαν οι εμπειρογνώμονες σε μία εκπαιδευτική διάσκεψη στο Λονδίνο.

Τα σχόλια ακολουθούν την είδηση ​​ότι από τα παιδιά ηλικίας 13 ετών που  αντιμετωπίζουν την ψηφιακή τεχνολογία, το ένα τρίτο ετών αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν καλή ισορροπία μεταξύ του χρόνου επί οθόνης και άλλων δραστηριοτήτων στη ζωή τους.

Η κα Saligari, η οποία διευθύνει την κλινική Harley Street Charter στο Λονδίνο, δήλωσε ότι περίπου τα δύο τρίτα των ασθενών της 16-20 ετών που ζητούσαν θεραπεία για εθισμό παρουσίασαν μια δραματική αύξηση σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια – με πολλούς από τους ασθενείς της να είναι ακόμη νεότεροι .

Σε μια πρόσφατη έρευνα με περισσότερους από 1.500 εκπαιδευτικούς, περίπου τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι γνωρίζουν τους μαθητές που μοιράζονται σεξουαλικό περιεχόμενο , με έναν στους έξι από αυτούς που εμπλέκονται στην ηλικία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πολλά νεαρά κορίτσια πιστεύουν συγκεκριμένα ότι η αποστολή μιας φωτογραφίας γυμνού περιεχομένου σε κάποιον είναι φυσιολογική και ότι γίνεται λάθος μόνο όταν κάποιος γονέας ή  ενήλικας την ανακαλύψει!

“Εάν τα παιδιά διδάσκονται να έχουν αυτοπεποίθηση, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να τους συμβεί κάτι παρόμοιο”, δήλωσε η κ. Saligari. “Είναι θέμα αυτοπεποίθησης και θέμα ταυτότητας”.

Σε αυτό το σημείο βέβαια, οι γονείς αναφέρουν ότι προσπαθούν να βρουν τη σωστή για να έχουν μια σωστή ισορροπία τα παιδιά τους.

Τέλος, στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα γονείς ηλικίας 12-15 ετών δυσκολεύονται να ελέγξουν την ώρα της οθόνης των παιδιών τους.

Με πληροφορίες από Business Insider