Κοινωνία, Συμπεριφορά

Το έξυπνο υγρό που σώζει ζωές!

Τον τελευταίο καιρό γίνονται όλο και σημαντικότερες προσπάθειες για τη διατήρηση της ασφάλειας των γυναικών μέσα στην ίδια τους την οικογένεια. Σε ένα σπίτι είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει με κλειστές τις πόρτες, για αυτό πολλά εγκλήματα δεν διώκονται εύκολα και σύντομα.

Στη Μεγάλη Βρετανία, και συγκεκριμένα στις περιοχές του δυτικού και νότιου Yorkshire όπως και στο Staffordshire, οι αρχές χρησιμοποιούν αυτό το kit που περιλαμβάνει ένα μπουκάλι με σπρέι, ένα gel για πόμολα και πόρτες και μία ειδική παγίδα που ψεκάζει αν κάποιος πλησιάζει στο σπίτι ώστε να καταπολεμηθεί η ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα το 94% των γυναικών στις παραπάνω περιοχές θα σύστηναν τον μηχανισμό αυτό και σε άλλους, διότι το υγρό αυτό παραμένει στα ρούχα και το δέρμα για αρκετές μέρες και είναι μόνο ορατό υπό τις υπεριώδεις ακτίνες.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί η πρώτη καταγγελία από μία από τις 200 γυναίκες που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο υγρό, όπως και η σύλληψη του δράστη. Το θύμα αφού καταγγείλει το γεγονός κακοποίησης ψεκάζει τα ρούχα του θύτη ή το τοποθετεί σε αντικείμενα που ακουμπάει καθημερινά, ώστε οι αρχές όταν τον δουν να εντοπίσουν άμεσα την ταυτότητα του ίδιου αλλά και του θύματος.

Το SmartWater, όπως ονομάζεται, περιέχει σπάνια συστατικά τα οποία δεν είναι εύκολο να βρεθούν στη φύση, ενώ το κάθε kit που προμηθεύονται οι γυναίκες είναι μοναδικό και ποσοτικά και ποιοτικά για την καθεμία ώστε να είναι ευκολότερη και η δράση των αρχών σχετικά με τους θύτες.

Αυτή η παγκόσμια πρωτοπορία που έλαβε χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνει πνοή σε γυναίκες αλλά και άνδρες οι οποίοι είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ώστε να αισθάνονται πλέον πως έχουν έναν σύμμαχο για την ασφάλεια τους. Το έξυπνο υγρό είναι αναγκαίο να διανεμηθεί σε όλες τις χώρες και στα σπίτια που το χρειάζονται, για να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Πηγή: bbc.com