Ασφάλεια διαδικτύου, Διαδίκτυο

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο τους καλοκαιρινούς μήνες!

Οι καλοκαιρινοί μήνες καταφθάνουν γρήγορα και πολλοί γονείς ψάχνουν για οικογενειακές διακοπές, βρίσκουν babysitters, ή καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Για πολλά παιδιά, περισσότερος ελεύθερος χρόνος ισούται με περισσότερη ώρα επί της οθόνης – αλλά δεν χρειάζεται να συμβεί αυτό.

Πριν χτυπήσει το τελικό κουδούνι που σηματοδοτεί την έναρξη των διακοπών, καθίστε μαζί με τα παιδιά σας για να τους εξηγήσετε ποιά είναι τα σχέδια αυτό το καλοκαίρι και τι πρέπει να περιμένουν. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε!

Ενεργοποιήστε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο Google

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συνήθως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το πού βρίσκονται τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα μαθήματα και τα αθλήματα τους κρατούν συνήθως απασχολημένους. Αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ευκαιρίες είναι πολλές:  επισκέψεις σε πισίνες, εκδρομές, ταινίες και αμέτρητες άλλες δραστηριότητες. Όταν ενεργοποιείτε την κοινή χρήση τοποθεσίας στα τηλέφωνα των παιδιών σας, θα μπορείτε να βλέπετε με μια ματιά όχι μόνο το πού βρίσκονται, αλλά και την τελευταία φορά που χρησιμοποίησαν το τηλέφωνό τους.

Χρησιμοποιήστε τη σύνδεση οθόνης για να ορίσετε χρονοδιακόπτες

Τα παιδιά μπορεί να σκέφτονται τις ώρες που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους μέσα στο χρόνο. Έχοντας χρόνο χωρίς τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μάθουν να είναι δημιουργικοί, να παίζουν έξω, να ξεκουράζονται με φίλους ή ακόμα και να κάνουν δουλειές! Ευτυχώς, τόσο η Apple όσο και τα Android διαθέτουν δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης, όπου οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα τηλέφωνα των παιδιών τους.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει τους γονικούς ελέγχους

Με τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο έρχεται και η  περισσότερη πρόσβαση σε όλες τις διαφορετικές συσκευές στο σπίτι σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι οτιδήποτε μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας online είναι κάτι που τους έχετε επιτρέψει να κάνουν. Αυτό περιλαμβάνει λογαριασμούς Netflix, αλλά και πράγματα όπως έξυπνες οικιακές συσκευές σαν την Alexa. Το Barkomatic είναι ιδανικό για την εύρεση όλων αυτών των οδηγιών απλά επιλέξτε όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους το παιδί σας έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα λάβετε ένα email με τα αποτελέσματα.

Έχετε το νου σας για την παρενόχληση στον κυβερνοχώρο!

Ακριβώς επειδή τα παιδιά δεν είναι στο σχολείο δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα σε επαφή με τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, το καλοκαίρι, τα παιδιά μπορούν μόνο να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Θυμηθείτε ότι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός δεν είναι σαν τον εκφοβισμό που θυμάστε και πλέον υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για τα παιδιά να παρενοχλούν ο ένας τον άλλον. Και σε αντίθεση με το παρελθόν, φήμες που διαδίδονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν περιμένουν μέχρι την πρώτη ημέρα του σχολείου να γίνουν viral- μπορούν να εξαπλωθούν σε ολόκληρη την τάξη μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Με πληροφορίες από The Bark Blog