Πολλοί είναι οι νέοι που βιώνουν τη ρουτίνα που μου αρέσει να ονομάζω “γυρίζω σπίτι, βουλιάζω καναπέ και χαζεύω smartphone”.
Είμαι κι’ εγώ ένοχος γι’ αυτό.
Η συνήθειά μου αυτή πλέον με εμπόδιζε ακόμα και να κάνω έναν καλό ύπνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση των ματιών μας στο έντονο φως των κινητών εμποδίζει τον εγκέφαλό μας να απελευθερώσει τη μελατονίνη, μια ορμόνη που λέει στο σώμα μας ότι είναι ώρα για ύπνο.
Αυτό εξηγεί γιατί δυσκολεύομαι να κοιμηθώ μετά από ώρες παρέα με το iPhone μου.
Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω ένα μικρό πείραμα: αγόρασα ένα ξυπνητήρι και άφησα το τηλέφωνό μου στο σαλόνι πριν από τον ύπνο. Να τι συνέβη:
- Το δωμάτιό μου μετατράπηκε σε ένα καταφύγιο ασφαλές από φωτισμούς και θορύβους. Ήταν τόσο χαλαρωτικό! Εάν ήθελα να κάνω κάτι πριν από τον ύπνο, διάβαζα ή έγραφα στο περιοδικό μου.
- Μαντέψτε! Άρχισα να κοιμάμαι καλύτερα. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η επιστήμη λέει αλήθεια.
- Η σχέση μου βελτιώθηκε. Αντί να γράφω κείμενα, η φίλη μου και εγώ είχαμε ουσιαστικές συνομιλίες, διαβάζαμε βιβλία ο ένας στον άλλο και κάναμε μασάζ.
- Το τηλέφωνό μου μετατράπηκε σε σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι. Αφήνοντας το τηλέφωνο από την κρεβατοκάμαρα, αποφάσισα να το πάω ένα βήμα παραπέρα. Δεν ήμουν πλέον συνδεδεμένος με το τηλέφωνο μου στο σπίτι.
Mε πληροφορίες από Elephant Journal
The following two tabs change content below.

CSIi News
Ένας από τους σκοπούς του CSI Institute είναι η άμεση, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων των πολιτών. Πάντα κοντά σας για ενημέρωση και επαγρύπνηση.

Latest posts by CSIi News (see all)
- Kοινή διαδικτυακή έρευνα του Εργαστηρίου Εγκλήματος «The Crime Lab» και του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Κυβερνοασφάλεια «CSI Institute» για ψευδή δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον κο Γρηγόρη Αρναούτογλου - 10/08/2023
- TRACeD Cyber Guardians | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: Εμπειρογνώμονες για την υποστήριξη της λειτουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας κατά της έμφυλης βίας - 22/04/2023
- Αλλαγή στον νόμο περί ηλεκτρονικών απατών (phishing) έπειτα από παρέμβαση των τραπεζών - 03/02/2023