Ανθρώπινες Σχέσεις, Κοινωνία, Ψυχική υγεία

Η Nike δίνει στους εργαζόμενους της επιπλέον άδεια για λόγους ψυχικής υγείας

Καθώς η πανδημία μοιάζει να μη πτοείται παρά τις αυξημένες προσπάθειες καταπολέμησής της, επιστρέφοντας συνεχώς δριμύτερη με νέες μεταλλάξεις, η Nike αποφάσισε να παρατείνει την άδεια σε εργαζόμενους της στα κεντρικά γραφεία για λόγους ψυχικής υγείας. Ακολουθώντας παρόμοιες κινήσεις που εφάρμοσαν εταιρείες όπως η LinkedIn κατά τον Απρίλιο για παροχή επιπλέουσας αδείας, η Nike δείχνει για άλλη μια φορά την ευαισθητοποίησή της σε θέματα που αφορούν τον άνθρωπο, όπως για παράδειγμα οι πρωτοποριακές της κινήσεις ευαισθητοποίησης αλλά και διαφημίσεις για το Black Life Matters.

Ο επικεφαλής Επικοινωνίας της Nike, Matt Marazzo έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο προσωπικό: <<Πάρτε το χρόνο σας, βγάλτε το στρες από το μυαλό σας και περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας. Μη δουλέψετε, καθώς ο προηγούμενος χρόνος ήταν πολύ σκληρός για όλους μας και περνάμε όλοι πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που μπορούν να μας στιγματίσουν. Σε ένα χρόνο που τίποτα δε μοιάζει όπως πριν, το να παίρνουμε χρόνο για ξεκούραση είναι το κλειδί ώστε να αποδίδουμε καλά και με συνέπεια.>>

Η Nike σύμφωνα με δημοσιεύματα παρουσίασε 20% αύξηση των πωλήσεων της σε σχέση με την προηγούμενο έτος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι αυτή της η κίνηση δεν είναι μια πράξη εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας. Ο Marazzo, μάλιστα ολοκληρώνει λέγοντας: <<Δεν είναι απλά ότι δίνουμε μια ακόμα εβδομάδα άδειας. Είναι μια αναγνώριση ότι μπορούμε να δίνουμε προτεραιότητα στη ψυχική μας υγεία και ακόμα να αποδίδουμε εξίσου καλά.>>

Οι μεγάλες εταιρίες στην Αμερική έχουν κάνει ήδη το πρώτο και μεγάλο βήμα. Ενδεικτικά, η Apple, η Uber, η τράπεζα Wells Fargo, η εταιρεία επενδύσεων Citi Group και η εφαρμογή γνωριμιών Bumble, είναι μόνο λίγες από τις επιχειρήσεις που έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για το μείζον θέμα της ψυχικής υγείας των εργαζομένων τους, είτε με άδεια εργασίας είτε με δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και καθοδήγησης. Η αλλαγή έχει αρχίσει και είναι σημαντικό να γίνει πράξη παγκοσμίως. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο άνθρωπος έχει πληγεί ήδη ιδιαίτερα από όλη αυτή την κατάσταση, για αυτό χρειάζεται να είμαστε όλοι δίπλα ο ένας στον άλλον.

Πηγή: theguardian.com

The following two tabs change content below.

Αλέξανδρος Διαματαρούλας - Ιωαννίδης

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Διαματαρούλας-Ιωαννίδης και είμαι φοιτητής επί Πτυχίω στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κλάδος ενδιαφέροντός μου είναι η Οργανωσιακή-Εργασιακή Ψυχολογία καθώς και η Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού. Διαθέτω χρόνια επαγγελματική εμπειρία σε διαφορετικές θέσεις και εταιρίες, ενώ έχω παρακολουθήσει και συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής. Στο CSI Institute ασκώ την πρακτική μου και συμμετέχω στην συγγραφή άρθρων όπως και σε λοιπές δράσεις.