Εγκλήματα, Κοινωνία

Έγκλημα στην Κω: Ποια στοιχεία θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ταυτοποίηση των δραστών;

Μόλις λίγες ώρες πριν επήλθε ο τραγικός επίλογος στις έρευνες των Αρχών στο νησί της Κω για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια. Ύψιστης σημασίας για να μη χαθούν πολύτιμα στοιχεία για την ταυτοποίηση των δραστών, είναι τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν οι Αρχές. Από τα στοιχεία που προκύπτουν καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει:

  1. Hιατροδικαστική εξέταση στο σώμα της κοπέλας και η αναζήτηση γρατζουνιών και ιχνών πάλης στο κορμί της. Θα πρέπει να αναζητηθεί σχολαστικά οποιαδήποτε πηγή γενετικού υλικού όπως σάλιο, αίμα, σπέρμα ή  κάποια εκριζωμένη τρίχα, ώστε στη συνέχεια να γίνει ταυτοποίηση συγκρίνοντας το γενετικό υλικό όλων των υπόπτων.
  2. Hεργαστηριακή εξέταση του σεντονιούμε το οποίο βρέθηκε τυλιγμένη η άτυχη κοπέλα ως ιδιαίτερα σημαντικό πειστήριο του εγκλήματος, με σκοπό να εξακριβωθεί από ποιο σπίτι προέρχεται το σεντόνι αλλά και ποιοι το κράτησαν και μετέφεραν τη θανούσα.

Υπενθυμίζεται πως βάση για την επίλυση κάθε εγκληματικής ενέργειας αποτελεί η ανάλυση του DNA και η εξαγωγή των γενετικών προφίλ των εμπλεκομένων. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις αναλύσεις παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, τα οποία, χωρίς αυτές, δεν θα ήταν εφικτό να διαλευκανθούν. Πλέον, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας καθιστά δυνατή την ανίχνευση βιολογικού υλικού από τις επιφάνειες ακόμα και αν αυτές έχουν καθαριστεί σχολαστικά. Επομένως, μόνο με την πολύτιμη βοήθεια ανάλυσης του DNA θα μπορέσουν να προστεθούν καίρια αποδεικτικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.