Εγκλήματα

‘Eγκλημα στα Γλυκά Νερά

Γράφει η Πόλυ Κεφάλα, ψυχολόγος- επικοινωνιολόγος

Τις τελευταίες ώρες, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται συνεχώς αναφορές για ληστείες σε ηλικιωμένους και ανυποψίαστους πολίτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το νεαρό ζευγάρι είχε στην κατοικία του το ποσό των 10.000 ευρώ.

Τι μπορεί λοιπόν να οδηγήσει κάποιον σε ένα στυγερό έγκλημα;

Η διαστρεβλωμένη αντίληψη ότι κάποιος έχει κάτι που «εγώ δεν έχω», σε συνδυασμό με ψυχοπαθολογία στην  προσωπικότητα, οδηγούν σε παραβατική συμπεριφορά, αφού σύμφωνα με στοιχεία οι θύτες γνώριζαν πληροφορίες για το ζευγάρι και το πώς θα δράσουν.

Ο εσωτερικευμένος θυμός, η όποια διαταραχή προσωπικότητας, η απουσία ενσυναίσθησης, η συναισθηματική απάθεια καθώς και η έλλειψη ελέγχου των ορμών όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εχθρικές, όλα αυτά οδηγούν σε παραβατικές συμπεριφορές, καθώς τα αίτια πάντα στην επιστήμη της ψυχολογίας είναι βαθύτερα.

Για τους θύτες, το έγκλημα κατά πάσα πιθανότητα ήταν οργανωμένο αφού τα θύματα ήταν ανυποψίαστα και στόχος τους ήταν το κέρδος.

Ο σύζυγος είναι σε κατάσταση σοκ και του παρέχονται οι ανάλογες ιατρικές και ψυχολογικές παρεμβάσεις και το βρέφος βρίσκεται σε συγγενικό πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο έχουν οι αρχές για τόσο σκληρά εγκλήματα.