Ασφάλεια διαδικτύου, Δράσεις & Εκδηλώσεις, Εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου: Ημερίδα στις 8 Φεβρουαρίου για την εκμάθηση της ηλεκτρονικής μουσικής και της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο των ατόμων με αναπηρία

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) σε συνδιοργάνωση με τη  μουσική σχολή DJ Survival Concept και το Κ.Ε.Ε.Π.Ε. Α “Ορίζοντες”, πραγματοποιούν ημερίδα με σκοπό την εκμάθηση ηλεκτρονικής μουσικής και της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο  των ατόμων με αναπηρία.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή προσπάθεια που βασικά της χαρακτηριστικά είναι η συμπερίληψη και η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο χώρο της μουσικής, DJing και της ασφαλούς πλοήγησης στον κυβερνοχώρο.

Η σχολή DJ Survival Concept διοργανώνει για τους μαθητές μια μοναδική εμπειρία μουσικοθεραπείας, μέσω της οποίας θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονα μηχανήματα της ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να διασκεδάσουν.

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια, ο μοναδικός μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός της χώρας μας, που ασχολείται με την προστασία των πολιτών και δη των παιδιών από τα εγκλήματα που συντελούνται στο διαδίκτυο και την προαγωγή της κυβερνοασφάλειας, στηρίζει το εγχείρημα στα πλαίσια της μουσικοθεραπείας των μαθητών με αναπηρία και της εκμάθηση της ασφαλούς πλοήγησης στον κυβερνοχώρο.  Σύμφωνα με μελέτες σε αντίστοιχο πληθυσμό, τα παιδιά με αναπηρία έχουν διπλάσιες πιθανότητες από άλλα παιδιά να υποφέρουν από εκφοβισμό.

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α “Ορίζοντες” από το 1997  συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των ανθρώπων με νοητική αναπηρία και των οικογενειών τους, παρέχοντας δια βίου εκπαίδευση, σταθμισμένη στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους και υποστήριξη στην αυτόνομη διαβίωση τους.

Η ημερίδα διεξάγεται στα πλαίσια των μαθημάτων που υλοποιούν από κοινού η σχολή DJ Survival Concept και το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α “Ορίζοντες”. Ένα πρωτοπόρο εγχείρημα για τα παγκόσμια δεδομένα.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εκπαιδευτικού προγράμματος που το καθιστά διαδραστικό και προσελκυστικό, είναι ότι συνδυάζει τη μουσική πράξη με την δημιουργική μάθηση, σε θεματικές που άπτονται το ενδιαφέρον των παιδιών και των ενηλίκων, ξεφεύγοντας έτσι από τον κλασικό τρόπο απόκτησης γνώσεων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2023, στις 10:15-13:00 στη διεύθυνση της σχολής DJ Survival Concept Course, Θάσου 7 στη Γλυφάδα.