Διαδίκτυο, Εγκλήματα

Χρησιμοποιoύσαν τo Facebook για να εκμεταλλεύονται σκύλους

Από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019, το Facebook ανακάλυψε 2.000 δημοσιεύσεις που προωθούσαν τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ σκύλων ή το trafficking σκύλων, περισσότερες από 150 σελίδες και ομάδες που συμμετείχαν στην πράξη, καθώς και 160.563 μέλη στα παραπάνω.

Ωστόσο, έχει κριθεί η εταιρεία δεν έχει κάνει αρκετά για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, που είναι παράνομο σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Mashable, ερευνητής του οργανισμού έκανε αναφορά σε 26 δημοσιεύσεις στο Facebook για παραβίαση των πολιτικών του, αφαιρέθηκαν όμως μόνο οι έξι από την πλατφόρμα. Αυτές οι αναρτήσεις εντοπίστηκαν χρησιμοποιώντας κοινές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την εναντίωση κατά των σκύλων, με ορισμένους από αυτούς τους όρους κωδικοποιημένους.

Αντιθέτως, το Facebook έχει κάνει ελάχιστα για να προωθήσει τα καλά που μπορεί να προσφέρει ο σκύλος στον άνθρωπο. Οι περισσότερες σελίδες του, μάλιστα, χρησιμοποιούν κωδικοποιημένη ορολογία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο αναγνώστης να μην καταλαβαίνει και πολλά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν ότι το επίπεδο βίας αλλά και εκμετάλλευσης των ζώων είναι τρομακτικό.

Το Facebook χρησιμοποιείται συχνά ως πλατφόρμα για την υπεράσπιση των θετικών αλλαγών αλλά στ’ αλήθεια δεν προστατεύει τα αθώα ζώα από την κακομεταχείριση και σε συνέχεια από πιθανό θάνατο. Με το να μην επιβάλλει τις δικές του πολιτικές κατά της σκληρότητας των ζώων, είναι συνένοχο στη διαιώνιση των εγκληματικών πράξεων κατά των σκύλων.

Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε επίσης ότι περιεχόμενο που προωθεί ή απεικονίζει αγώνες ζώων θα μπλοκάρεται από την πλατφόρμα.

Καλό είναι λοιπόν, να ενθαρρύνουμε όλους τους χρήστες να αναφέρουν τέτοια περιστατικά, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της πλατφόρμας, έτσι ώστε να τα αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι, να λαμβάνουν δράση και να εξαλειφθεί το πρόβλημα.