Τεχνολογία

Apple Card: Μην αγγίξει σκληρή επιφάνεια

Στα μέσα του μηνός Αυγούστου η Apple άρχισε να διαθέτει στο αγοραστικό κοινό την πιστωτική της κάρτα, η οποία όμως αποδείχθηκε πως έχει κάποιες ευαισθησίες καθώς σύμφωνα με την εταιρεία δεν θα πρέπει να αγγίζει σκληρές επιφάνειες για να μην χαλάει. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως θα πρέπει η συγκεκριμένη πιστωτική κάρτα να μην έρχεται σε επαφή με σκληρές επιφάνειες προκειμένου να μην γρατζουνιστεί το μινιμαλιστικό φινίρισμα της κάρτας τιτανίου. Ως σκληρές επιφάνειες στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε αναφέρονταν τα δερμάτινα πορτοφόλια και οι τσέπες των τζιν παντελονιών επειδή λόγω της τριβής με αυτές τις επιφάνειες η κάρτα μπορεί να αποχρωματιστεί και συνεπώς να μη μπορεί προσωρινά να χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον, η Apple συνέστησε στους χρήστες να μην έρχεται σε επαφή η καινούρια πιστωτική κάρτα με άλλες κάρτες που έχουν στα πορτοφόλια τους καθώς τότε η Apple Card δε θα λειτουργεί.

Η ενέργεια αυτή της Apple να ενημερώσει το κοινό για τις ευαισθησίες της πιστωτικής της κάρτας οδήγησε σε διάφορα διαδικτυακά αστεία όπως η δημιουργία πλεκτών προστατευτικών που θα απέκλειαν την επαφή της κάρτας με τις σκληρές επιφάνειες ή τη δημιουργία μιας γυάλινης επιφάνειας ελεγχόμενης που θα προστατεύει την κάρτα από οτιδήποτε.

Ακάθεκτη ωστόσο από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το αγοραστικό κοινό την ενημέρωσή της σχετικά με τις ευαισθησίες της πιστωτικής της κάρτας, η Apple εξέδωσε και οδηγίες σχετικά με τον τρόπο που θα μπορέσει να καθαριστεί η κάρτα σωστά ώστε να προστατεύεται από τις σκληρές επιφάνειες. Η διαδικασία του καθαρισμού της έχει δύο βήματα και είναι συγκεκριμένη για καθένα αγοραστή της πιστωτικής κάρτας ξεχωριστά.

Όσο για τη χρήση της κατά κύριο λόγο πρόκειται να είναι εικονική, χρησιμοποιώντας το iPhone του ο κάθε χρήστης για την πραγματοποίηση των συναλλαγών του. Ωστόσο για να μπορέσει να καλύψει όλα τα ενδεχόμενα η εταιρεία Apple προσφέρει και σε φυσική μορφή την πιστωτικής της κάρτα για να μπορεί να χρησιμοποιείται και από τα καταστήματα που δεν δέχονται τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

 

Με πληροφορίες από The Guardian