Γονείς, Έφηβος, Οικογένεια, Παιδιά, Τεχνολογία

8 λόγοι για να μάθουν τα παιδιά να γράφουν κώδικα μέσω και της Ακαδημίας Μαθητή του CSI Institute!

Επιμέλεια – μετάφραση Χρήστος Τέκας, φοιτητής ψυχολογίας

Τα παιδιά που εισάγονται στη δημιουργία κώδικα σε νεαρή ηλικία εκτιμούν περισσότερο το πως λειτουργεί η ψηφιακή τεχνολογία και οι υπολογιστές. Η τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στις ζωές όλων, ωστόσο τα παιδιά θα χρειαστεί να προσαρμοστούν στο συνεχώς αναπτυσσόμενο τεχνολογικό τοπίο, ώστε να αναπτύξουν ζωτικής σημασίας ικανότητες.

  1. Η υπολογιστική σκέψη γίνεται απτή έννοια Τα παιδιά που μαθαίνουν τον υπολογιστικό τρόπο σκέψης είναι ικανά να αναλύουν τα δεδομένα σε μικρότερα τμήματα για να λύσουν μια επιπλοκή και να εξετάσουν τα αποτελέσματα. Η υπολογιστική σκέψη μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε άλλα έργα επίλυσης προβλημάτων.
  2. Οι δημιουργοί κωδικών αναπτύσσουν περισσότερες ικανότητες επίλυσης προβλημάτων Όταν ένα παιδί αρχίζει να διαλύει έναν κώδικα και να τον μετατρέπει σε ένα πρόγραμμα μαθαίνει πως να λύνει περίπλοκα προβλήματα στη καθημερινή του ζωή. Τα παιδιά θα μάθουν να λύνουν τα προβλήματα με αυτόν τον τρόπο, το οποίο βοηθάει επίσης και τις μαθηματικές τους ικανότητες.
  3. Η δημιουργία κώδικα ενισχύει τις μαθηματικές και λογικές ικανότητες των παιδιών Οι μαθητές της μέσης εκπαίδευσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλήρως τις λογικές ικανότητες επειδή ο εγκέφαλός τους μπορεί να απομνημονεύσει τις φόρμουλες και τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης στην ηλικία τους.
  4. Γράφοντας κώδικα αυξάνεται η διανοητική περιέργεια των παιδιών Οι καλύτεροι εφευρέτες δημιούργησαν εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες επειδή είχαν περιέργεια. Η περιέργεια δεν πρέπει να θεωρηθεί αρνητική, επειδή βοηθά τα παιδία να αλληλεπιδρούν με τις ιδέες έξω από αυτά που έχουν συνηθίσει.
  5. Τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με μεγαλύτερη ευκολία Ένα από τα πιο αποκαρδιωτικά  πράγματα είναι το να μάθουν τα παιδία το πως να χειρίζονται την απογοήτευση, επειδή δε είναι ποτέ ευχάριστο να υποφέρουν. Με τη δημιουργία κώδικα, ένα παιδί μπορεί να απογοητευτεί σε ένα ελεγχόμενο, υγιές περιβάλλον που δεν τα βλάπτει. Επιπλέον, θα αναπτύξουν την ικανότητα να προβλέπουν τα προβλήματα πριν εμφανιστούν, το οποίο είναι επωφελές και για τις κοινωνικές συναναστροφές.
  6. Η δημιουργία κώδικα βοηθάει τα παιδιά στην εξάσκηση και την ανάπτυξη ελαστικότητας Ο κώδικας δε θα λειτουργεί πάντα με τον τρόπο που αναμένει κανείς και συχνά ένας κώδικας δεν θα δουλεύει χωρίς κάποιον εμφανώς έγκυρο λόγο. Όταν συμβαίνει αυτό, τα παιδιά θα απογοητευτούν, αλλά εάν τους δοθεί η κατάλληλη ενθάρρυνση να συνεχίσουν, θα επιτύχουν και θα δουν ότι άξιζε η επιμονή σε αυτό. Επιπλέον, μπορούν να μάθουν ότι όταν κάνουν ένα λάθος, υπάρχει η δυνατότητα να προσπαθήσουν ξανά μέχρι να βγάλουν καλά αποτελέσματα.
  7. Η δημιουργικότητα ενθαρρύνεται μέσα από τη δημιουργία κώδικα Οι δημιουργοί κώδικα συχνά θεωρούν τη δουλεία τους ως μια «τέχνη» επειδή χρειάζεται να βρουν τρόπους για να κάνουν ένα πρόγραμμα να λειτουργήσει ή πως να χρησιμοποιήσουν τους περιορισμένους πόρους ώστε να παράγουν ένα καλό προϊόν. Η δημιουργία κώδικα βρίσκεται επίσης σε πολλαπλά δημιουργικά επαγγέλματα, όπως τα βιντεοπαιχνίδια και άλλα μέσα.
  8. Η έλλειψη ικανοτήτων στη βιομηχανία λογισμικών μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικές δουλειές  Η δημιουργία κώδικα είναι μια ικανότητα που διαθέτουν λίγοι άνθρωποι, αν και υπάρχουν χιλιάδες ανοίγματα για πτυχία επιστήμης των υπολογιστών. Το να γίνει κανείς ένας δημιουργός κώδικα θα γίνει το νέο «σίγουρο πράγμα,» όπως ήταν στο παρελθόν οι δικηγόροι και οι γιατροί.

Η δημιουργία κώδικα σε νεαρή ηλικία θα προετοιμάσει τα παιδιά για ένα υποσχόμενο μέλλον και για μια δουλειά με υψηλό μισθό. Βλέποντας τη ταχεία πρόοδο και εξέλιξη της τεχνολογίας είναι συνετό να επενδύεται χρόνος και κόπος σε επαγγελματικές κατευθύνσεις που περιλαμβάνουν τη γραφή κώδικα, καθώς αυτό αποτελεί την αμέσως επόμενη παγκόσμια γλώσσα. 

Δώστε και εσείς στα παιδιά σας την ευκαιρία  να αποκτήσουν από μικρή ηλικία γνώσεις προγραμματισμού, ρομποτικής και game development με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στην Ψηφιακή Ακαδημία του CSI Institute!

Κάντε τώρα ΔΩΡΕΑΝ την εγγραφή εδώ με ένα κλικ ! 

Πηγή:https://innotechtoday.com/8-great-reasons-why-coding-benefits-kids/?fbclid=IwAR1gktGrlp9CgvY8rfuzDb81UCw3MWMIaJyey_ppOOiWZR9b_pC7cyjlAmU