Social Media, Τεχνολογία

Zoom VS Teams

Τα λογισμικά και οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης αποτελούν ένα από τα πιο  ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέσα επικοινωνίας για κάθε είδους άτομα  επιχειρήσεις και οργανισμούς, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε. Πλέον, υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές, μέσα από τις οποίες μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με τα αγαπημένα του πρόσωπα, να παρακολουθήσει ένα διαδικτυακό μάθημα, είτε να μπορεί να εργάζεστε από το σπίτι. Συνεπώς, χρειάζεστε έναν τρόπο να συνδεθείτε μέσω τηλεδιάσκεψης με άλλους. Δυο τέτοια προϊόντα είναι το Zoom, το Microsoft Teams. Για να  αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη, έχουμε τοποθετήσει αυτές τις εφαρμογές μεταξύ τους και συγκρίναμε αυτά που έχουν να προσφέρουν.

Zoom:

Η υπηρεσία τηλεδιάσκεψης Zoom, έχει πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά. Η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω βίντεο ή μόνο ήχου ή και των δύο, όλα κατά τη διεξαγωγή ζωντανών συνομιλιών. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτές τις συναντήσεις μέσω κάμερας web ή τηλεφώνου και δίνει επίσης, την δυνατότητα καταγραφής των συνεδρίων για προβολή αργότερα. Το Zoom Room είναι η φυσική ρύθμιση υλικού που επιτρέπει στις εταιρείες να προγραμματίζουν και να ξεκινούν Zoom Meetings από τις αίθουσες συνεδριάσεών τους. Κάτι που κάνει το Zoom αρκετά ελκυστικό είναι, πέρα από το χαμηλό κόστος, η εύκολη πρόσβαση από φορητό υπολογιστή ή φορητές συσκευές. Παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας απεριόριστων συσκέψεων one-on-one ακόμη και με το δωρεάν πρόγραμμα, συναντήσεων με μεγάλες ομάδες, κοινή χρήση της οθόνης ή του ήχου σας, ακόμη και αλλαγή του φόντου σας σε μια προσαρμοσμένη εικονική εικόνα – δεν απαιτείται πράσινη οθόνη. Το Zoom είναι η καλύτερη επιλογή για κοινή χρήση οθόνης και έλεγχο συμμετεχόντων, αλλά αντιμετώπισε κριτική για ορισμένα θέματα ασφαλείας. Ωστόσο, εξέδωσε πρόσφατα μια μεγάλη ενημέρωση 5.0 για να περιορισμό τέτοιον ζήτημα ασφάλειας. Η εφαρμογή για υπολογιστές είναι διαθέσιμη για Windows και macOS, ενώ η εφαρμογή για κινητά είναι διαθέσιμη για Android και iOS ή μπορεί να εκτελεστεί σε πρόγραμμα περιήγησης. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 15 $. Τα δωμάτια Zoom απαιτούν μια επιπλέον συνδρομή και είναι η πιο ιδανική λύση για μεγαλύτερες κυρίως εταιρείες.

Αριθμός συμμετεχόντων: Στο δωρεάν πακέτο είναι μέχρι 100 συμμετέχοντες, στα επόμενα πακέτα μπορείς να έχεις μέχρι και 1000 σε μία κλήση.

Στα συν: Το ότι μπορείς στο ίδιο παράθυρο να βλέπεις όλους όσοι συμμετέχουν στο call.

Στα πλην: Προδίδει αν χαζεύεις σε κάποιο άλλο παράθυρο. Υπάρχει ένα feature στο Zoom, στις πληρωμένες εκδόσεις, το οποίο κάνει “attention tracking” και ενημερώνει τον host όταν κάποιος από τους συνομιλητές δεν φαίνεται να προσέχει στο call και είναι σε άλλο παράθυρο.

Microsoft Teams:

Το Microsoft Teams είναι ένας χώρος εργασίας που βασίζεται σε συνομιλίες στο Microsoft 365 (πρώην Office 365). Οι ομάδες είναι ενσωματωμένες σε όλες τις εφαρμογές της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του Skype και των παραδοσιακών εφαρμογών του Office όπως το Outlook. Συνδυάζει επιχειρηματικές λειτουργίες VoIP και βίντεο σε μία μόνο εφαρμογή. Μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να ρυθμίσετε εύκολα μια συνάντηση με ημερολόγια, να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε περιεχόμενο, να καλέσετε εύκολα μέλη της ομάδας και πολλά άλλα. Προσφέρει επίσης κοινή χρήση οθόνης και καταγραφή κλήσεων. Πολλοί είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το Teams, καθώς χρησιμοποιείται για τη δουλειά και σε αυτή τη φάση χρησιμοποιείται και από σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας για μαθήματα. Όσον αφορά τη διάσκεψη μέσω βίντεο, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί κλήσεις με έως και 250 μέλη. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να δείτε έως και εννέα συμμετέχοντες σε μια κλήση ταυτόχρονα και οι ομάδες μπορούν ακόμη και να παρέχουν μεταγραφές μιας σύσκεψης λίγο μετά τη σύσκεψη. Το Microsoft Teams είναι συμβατό με Windows, macOS, Android, iOS και είναι επίσης διαθέσιμο στον Ιστό, όπως και άλλες εφαρμογές του Microsoft 365. Το Microsoft Teams περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα του Microsoft 365 που ξεκινούν από 5 $ ανά μήνα.

Αριθμός συμμετεχόντων: Σε μία κλήση οι συμμετέχοντες μπορούν να φτάσουν έως 250.

Στα συν: Έχει την εγγύηση της Microsoft.

Στα πλην: Οι λίγες επιλογές στο πόσοι και πώς θα εμφανίζονται στην οθόνη σου σε ένα μεγάλο σε συμμετοχή call.

Συνεπώς, η επιλογή του καταλλήλου προγράμματος σχετίζεται με τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε χρήστη και τις δυνατότητες που επιθυμεί ο ίδιος να έχει. 

Πηγή:  oneman.gr