Apps, How to, Τεχνολογία

WeTransfer: μία εφαρμογή για δωρεάν μεταφορά μεγάλων αρχείων

Η αποστολή, η λήψη, και εν γένει η μεταφορά μεγάλων αρχείων είναι εξαιρετικά σημαντική  στην εποχή του Ίντερνετ. Από απλά αρχεία που περιέχουν φωτογραφίες, βίντεο, ή ταινίες, μέχρι τεράστια αρχεία που αφορούν την εργασία μας διακινούνται σε καθημερινή βάση. Πώς όμως μπορούμε να μεταφέρουμε τέτοιου είδους αρχεία; Τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (e-mails) δεν επιτρέπουν την μεταφορά μεγάλων αρχείων, όπως για παράδειγμα το γνωστό σε όλους Gmail που επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων συνολικού μεγέθους μέχρι 25 ΜΒ.

Η λύση δίνεται από πλατφόρμες, όπως το WeTransfer. Το WeTransfer είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε δωρεάν διαφορετικούς τύπους αρχείων σε άλλους χρήστες στο Διαδίκτυο. Το WeTransfer επιτρέπει την αποστολή πολύ μεγάλων αρχείων δωρεάν με τη χρήση ενός συνδέσμου.

Πώς χρησιμοποιείται το WeTransfer;

Στην δωρεάν έκδοση, οι χρήστες μπορούν να στείλουν αρχεία μεγέθους έως 2 GB κάθε φορά. Μπορούν να εισαχθούν έως 3 παραλήπτες, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να κατεβάσουν το περιεχόμενο μέσω ενός συνδέσμου λήψης. Ωστόσο, τα αρχεία δεν παραμένουν διαθέσιμα επ’ αόριστον. Το WeTransfer διαγράφει αυτά τα αρχεία στην δωρεάν έκδοση μετά από 7 ημέρες. Στην πληρωμένη επαγγελματική έκδοση, η μεταφορά δεδομένων είναι έως 20 GB ανά σύνδεσμο.

Πώς λειτουργεί το WeTransfer βήμα-βήμα ;

Βήμα 1ο: Ανοίγουμε έναν περιηγητή και εισάγουμε τη διεύθυνση του WeTransfer: https://wetransfer.com/. Εκεί θα ρωτηθείτε εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό (είτε δωρεάν, είτε την Pro έκδοση). Σημαντικό: Δεν είναι απαραίτητη η δημιουργία κανενός τύπου λογαριασμού, ώστε να γίνει η χρήση της υπηρεσίας.

Βήμα 2ο: Θα πρέπει να διαβάσετε και να αποδεχθείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας. Συνήθως, λίγοι χρήστες τα διαβάζουν, αλλά είναι πάντα η καλύτερη πρακτική να ενημερώνεστε, ώστε να γνωρίζετε τι είναι αυτό το οποίο αποδέχεστε.

Μόλις το διαβάσετε, κάνετε «κλίκ» στο κουμπί «Αποδοχή» και θα μεταβείτε στην βασική οθόνη της εφαρμογής.

Βήμα 3ο: Ανεβάστε τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στο σύμβολο «+» δίπλα από το οποίο αναφέρει «Add more files» στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Υπενθύμιση: Η δωρεάν έκδοση επιτρέπει την μεταφόρτωση και μεταφορά αρχείων μέχρι 2 GBΣτο κάτω μέρος του πλαισίου θα δείτε επίσης ένα εικονίδιο με τρεις κουκκίδες, «…». Όταν κάνετε κλικ πάνω τους, θα δείτε ένα μενού, στο οποίο μπορείτε να αποφασίσετε πώς θέλετε να στείλετε το αρχείο. Μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα είναι με τη μορφή συνδέσμου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Βήμα 4ο: Μόλις ολοκληρώσετε τον τρόπο αποστολής του αρχείου σας, η λέξη «Transferring» θα εμφανιστεί στην οθόνη. Θα εμφανίζεται ως ποσοστό και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το 100%. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το αρχείο έχει μεταφερθεί πλήρως και με ασφάλεια. Στη συνέχεια, η ίδια η υπηρεσία θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να στείλετε οποιοδήποτε άλλο αρχείο. Εάν ναι, πρέπει να εκτελέσετε τα ίδια βήματα, αλλά εάν δεν έχετε άλλα στοιχεία για υποβολή και έχετε τελειώσει, μπορείτε να κλείσετε τον ιστότοπο του WeTransfer.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του WeTransfer;

Παρά τη μεγάλη ευκολία που παρέχει η χρήση αυτού του διαδικτυακού εργαλείου, θα πρέπει κατά τη χρήση του να λάβετε υπόψη σας τα μειονεκτήματα τα οποία παρουσιάζονται.

  • Το περιεχόμενο καταργείται μετά από λίγες ημέρες

Ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε το «WeTransfer Free» ή το «WeTransfer Pro», όλο το περιεχόμενο που ανεβάζετε στη βάση δεδομένων του εξαφανιστεί από το cloud μετά από μερικές ημέρες. Επομένως, πρέπει να προσπαθήσετε να κατεβάσετε τα αρχεία που σας στέλνουν το συντομότερο δυνατό και αντίστροφα, σε περίπτωση που είστε ο αποστολέας. Διαφορετικά, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ξανά τη μεταφόρτωση αυτών των αρχείων.

  • Τα προσωπικά σας αρχεία σας θα μεταφορτωθούν στο Διαδίκτυο

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι ο σύνδεσμος λήψης θα είναι διαθέσιμος μόνο από εσάς και τον παραλήπτη, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι αυτά τα συνημμένα αρχεία θα μεταφορτωθούν επίσης στο Διαδίκτυο. Στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που οι servers της εταιρίας πέσουν θύματα κακόβουλων επιθέσεων, τα δεδομένα που έχουν μεταφορτώσει οι χρήστες ενδεχομένως να είναι εκτεθειμένα.

 

Πηγές:

  1. https://wetransfer.com/
  2. https://www.artzstudio.com/2020/05/what-is-wetransfer/
  3. https://www.ecommerce-nation.com/what-is-wetransfer-what-is-it-for-and-how-does-it-work/#How_does_WeTransfer_work_step_by_step