Γονείς, Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο, Οικογένεια

‘Vaccum Challenge’: η νέα διαδικτυακή τρέλα. Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Ένα καινούριο online challenge, το οποίο περιλαμβάνει μια ηλεκτρική σκούπα και σακούλες σκουπιδιών έχει γίνει πλέον το νέο viral στο διαδίκτυο, σε τέτοιο βαθμό που πολλοί ειδικοί προειδοποιούν πως αυτή η νέα βλακώδης τάση θα μπορούσε να επιφέρει πολύ σοβαρές συνέπειες στην υγεία όποιων τη δοκιμάζουν.

Έχουν εμφανιστεί πολλά βίντεο στο YouTube προβάλλοντας πολλούς συμμετέχοντες στο ‘Vaccum Challenge’ – γνωστό επίσης ως ‘Trash Bag Challenge’- να μπαίνουν σε μια σακούλα σκουπιδιών και κάποιος άλλος να χρησιμοποιεί την ηλεκτρική σκούπα προκειμένου να αφαιρέσει όλο τον αέρα από τη σακούλα ώσπου να γίνει τόσο σφιχτή και το άτομο να πέσει σύμφωνα με το Yahoo News.

Οι ειδικοί προειδοποιούν λέγοντας πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική υποξία, όπου το οξυγόνο στον εγκέφαλο αυξάνεται, παρά την επαρκή ροή του αίματος, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών (National Institute of Neurological Disorders and Stroke).

‘Τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην έλλειψη οξυγόνου και μπορούν να αρχίσουν να νεκρώνουν μέσα σε πέντε λεπτά από τη διακοπή παροχής οξυγόνου’, λέει το ινστιτούτο.

 

 

Με πληροφορίες από: New York Post