Μέσα σε λίγα 24ωρα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τρία περιστατικά αυτοκτονιών, εκ των οποίων τα δύο αφορούσαν ανήλικες. Αυτό που χαρακτηρίζει και τις τρεις περιπτώσεις είναι πως σε όλες οι αυτόχειρες ήταν νέα κορίτσια, 14, 18 και 13 ετών αντίστοιχα, σύμφωνα με τη χρονολογική σειρά που συνέβησαν, ενώ παράλληλα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τις οδήγησαν σε αυτή την τραγική απόφαση.
Οι τρεις αυτές περιπτώσεις αναλυτικά αφορούν:
1.Την αυτοκτονία 14χρονης μαθήτριας σε ιδιωτικό σχολείο στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μεσημέρι της Παρασκευής 12/5 η 14χρονη μαθήτρια, η οποία φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο στο Χαλάνδρι, εν ώρα μαθήματος ζήτησε να πάει στην τουαλέτα Μετά από λίγη ώρα ο κηπουρός του σχολείου την εντόπισε νεκρή, καθώς όπως έγινε γνωστό είχε πέσει από τον 4ο όροφο του κτιρίου. Οι λόγοι που οδήγησαν τη μαθήτρια σε αυτή την επιλογή είναι ακόμη άγνωστοι, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ieidiseis.gr, η 14χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε αποπειραθεί και στο παρελθόν να βάλει τέλος στη ζωή της.
2.Την αυτοκτονία 18χρονης στη Μαγνησία, η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη στο σπίτι της με σχοινί.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας 15/5, όπου την 18χρονη εντόπισε φίλη της, μετά από πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η άτυχη κοπέλα, σύμφωνα με πηγές, λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν είχε συμμετάσχει και σε μια κοινωνική εκδήλωση, ενώ μία μέρα πριν ήταν ευδιάθετη και γιόρταζε τα γενέθλια φίλης της, γεγονότα που σε καμία περίπτωση δεν προμήνυαν αυτή την εξέλιξη. Έπειτα από ανησυχία της φίλης της η οποία δεν μπορούσε να την εντοπίσει τηλεφωνικά, την βρήκε απαγχονισμένη στο σπίτι της στα Κανάλια Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί πως η 18χρονη είχε αφήσει 4 σημειώματα, στη μητέρα της, στην αδελφή της, στον σύντροφό της και μία στην οποία εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, οι οποίοι δεν έχουν γίνει γνωστοί. Σύμφωνα με το www.protothema.gr, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα, η οποία πριν χρόνια είχε χάσει τον πατέρα της, φέρεται να κατανάλωσε χάπια πριν να προχωρήσει στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της.
3.Την αυτοκτονία 13χρονης από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στη Λάρισα.
Η είδηση έγινε γνωστή την Τρίτη 16/5 το μεσημέρι, όπου 13χρονη βρέθηκε στο κενό μετά από πτώση από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μάλιστα, ο πατέρας της 13χρονης, όταν αντιλήφθηκε το συνέβη, έσπευσε τρέχοντας να τη σώσει και ο ίδιος τραυματίστηκε στις σκάλες της πολυκατοικίας.