Δράσεις & Εκδηλώσεις, Τεχνολογία

Το στοίχημα του επανασχεδιασμού του κόσμου των e-sports

Ο χώρος του ηλεκτρονικού αθλητισμού (e-sports), ανεξαρτήτως των αψιμαχιών που υπάρχουν με τον κλασσικό αθλητισμό, είναι μια αγορά που σήμερα ανέρχεται στα 1.38 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για έναν χώρο ιδιαίτερα προσφιλή στην νεολαία, σε βαθμό που γήπεδα, όπως το Madison Square Garden (χωρητικότητας 20.789 θεατών), το Sangam Stadium (χωρητικότητας 66.000 θεατών) ή ακόμη πρόσφατα το κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. (χωρητικότητας 19.443 θέσεων), να γεμίζουν από θαυμαστές που προσέρχονται για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται στο αγαπημένο τους άθλημα.

Η δυναμική των e-sports και η επιρροή τους πάνω στην νεολαία δεν μένει ασφαλώς απαρατήρητη από τις κυβερνήσεις πολλών χωρών. Σίγουρα δεν παύει να εξαλείφεται το πρόβλημα του διαδικτυακού εθισμού στους νέους. Ωστόσο, φαίνεται πως η αναγνώριση του χώρου με εκσυγχρονιστικές νομοθετικές διατάξεις και τολμηρές πολιτικές, μπορεί να επαναχαράξει τον προσανατολισμό του ώστε να εξυπηρετεί ζωτικούς σκοπούς της πολιτείας.

Αυτή την στόχευση φαίνεται να εξυπηρετεί η προ ολίγων μηνών θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού αθλητισμού από την Πολιτεία η οποία επιτρέπει την ίδρυση σωματείων ηλεκτρονικού αθλητισμού και την σύσταση αντίστοιχης Ομοσπονδίας. Έτσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Παγκόσμιο Τελικό eSports WRC, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΕΚΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, συμμετείχαν διαγωνιζόμενοι από νόμιμα αθλητικά σωματεία ηλεκτρονικού αθλητισμού.

Η διείσδυση της Πολιτείας στον κόσμο των e-sports όχι μόνο προσεγγίζει την νεολαία αλλά ενδυναμώνει την επιδραστικότητά της, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες τα μηνύματά της να εγγραφούν στη συνείδηση των νέων και να προάγει θετικά κοινωνικά πρότυπα. Συγκεκριμένα όσοι νέοι παραβρέθηκαν στο Ράλλυ Ακρόπολις, είτε στον Τελικό (8/9) είτε στα προκριματικά (7/9), είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή “με μηνύματα της Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς” απολαμβάνοντας, συν τω χρόνω, την θέαση του αγαπημένου τους παιχνιδιού.

Πηγή:

www.newsauto.gr