Apps, Τεχνολογία

Τα νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης του Zoom σας βοηθούν να παρακολουθείτε συναντήσεις στις οποίες έχετε καθυστερήσει

Μεταφράζει η Δανάη Καταλιακού, φοιτήτρια Ψυχολογίας

Η εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom προσθέτει διάφορα νέα χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται από το σύστημα Al – μαζί με νέες ενσωματώσεις στο Mail και στο Ημερολόγιο – για να ανταγωνιστεί το Microsoft Teams,το Google Workspace και το Slack της Salesforce.

Το Zoom αποτελεί την πιο πρόσφατη εφαρμογή παραγωγικότητας που επεκτείνει, την εντός εφαρμογής, χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε συνεργασία με την OpenAl που παράγει περιλήψεις και προσχέδια μηνυμάτων μέσω του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης και η οποία προσφέρει πολλές περισσότερες δυνατότητες στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης μέσω του βοηθού Zoom IQ Al.

Ενώ το Zoom IQ μπορεί ήδη να κάνει πράγματα, όπως το να δημιουργεί κεφάλαια και σημαντικές σημάνσεις για ηχογραφημένες συναντήσεις, το Zoom δίνει στον βοηθό ακόμα περισσότερες δυνατότητες, περιλαμβάνοντας έναν τρόπο να παρακολουθείτε συναντήσεις στις οποίες έχετε καθυστερήσει. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε από το εργαλείο να σας κάνει μια περίληψη των όσων έχετε χάσει, καθώς και “να κάνετε περισσότερες ερωτήσεις”.

Επιπροσθέτως, το Zoom IQ μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα, όπως το να δημιουργήσει πίνακες με βάση οδηγίες κειμένου, να παρέχει ανακεφαλαιώσεις συσκέψεων, καθώς και να συνοψίζει θέματα στο Zoom Team Chat. Παρόμοια με το bot του ChatGPT στο Slack, το Zoom IQ σας επιτρέπει, επίσης, να διαμορφώνετε απαντήσεις προς τους συναδέλφους σας χρησιμοποιώντας το σύστημα Al. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει προσχέδια μηνυμάτων και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης μόνο υπό την μορφή πρόσκλησης τον Απρίλιο, αλλά θα εισαγάγει “επιλεγμένα” χαρακτηριστικά σύνοψης συνεδριάσεων Zoom IQ σε ένα “ευρύτερο πλαίσιο”.

Τα σχέδια του Zoom να αναπτύξει τις δικές του δυνατότητες νοημοσύνης πιθανόν έρχονται ως απάντηση στα νέα χαρακτηριστικά που οι κύριοι ανταγωνιστές του -η Google και η Microsoft – έχουν προσθέσει στις εφαρμογές παραγωγικότητάς τους. Ενώ η Google παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας κειμένου, εικόνων και περιλήψεων στα Docs, το Gmail, τα Sheets και τα Slides, το Microsoft 365 έχει αρχίσει να δοκιμάζει έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Copilot για τα έγγραφα του Office, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα δεδομένα της επιχείρησης ή του οργανισμού, για να εκπαιδεύσει τον εαυτό του και να καταλάβει τι είναι σημαντικό.

Εκτός από τον ανταγωνισμό με την Google και την Microsoft στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία έχει, επίσης, προσθέσει μια σειρά από άλλες δυνατότητες που καθιστούν την υπηρεσία περισσότερο μια εφαρμογή παραγωγικότητας all-in-one. Οι νέες εφαρμογές Ημερολόγιο και  Mail του Zoom, για παράδειγμα, σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο πρόγραμμα και τα mails σας απευθείας από το Zoom.

Με την νέα εφαρμογή Mail, το Zoom αναφέρει ότι μπορείτε να συνδέσετε τη διεύθυνσή σας στο Gmail ή στο Microsoft 365, ενώ η νέα ενσωμάτωση του Ημερολογίου σάς επιτρέπει να βλέπετε ημερολόγια τρίτων απευθείας από το Zoom. Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και στις δύο λειτουργίες μέσω της πλευρικής γραμμής κύλισης, όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε ενέργειες, όπως να στείλετε mail σε έναν οικοδεσπότη συνάντησης, για να τον ενημερώσετε ότι έχετε καθυστερήσει ή να δείτε σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με επερχόμενες συσκέψεις.

Τέλος, το Zoom έχει προσθέσει μία άλλη λειτουργία,που αποκαλείται Huddles και περιγράφεται ως “ εικονικός χώρος εργασίας με δυνατότητα video”. Όπως ακριβώς το Huddles στο Slack, η έκδοxη της λειτουργίας στο Zoom σάς επιτρέπει, ακόμη, να πραγματοποιείτε γρήγορες βιντεοκλήσεις, για να κάνετε ερωτήσεις ή να συνομιλείτε με έναν συνάδελφο. Η εταιρεία λέει ότι αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στους χρήστες, για να ζητήσουν έγκαιρη πρόσβαση.

Πηγή:

https://www.theverge.com/2023/3/27/23658047/zoom-ai-features-meeting-summaries-mail-calendar