Διαδικτυακές απειλές, Διαδίκτυο

Ρόδος: 29χρονος ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από 15χρονη | Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τουΠηγή: iefimerida.grΡόδος: 29χρονος ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από 15χρονη| Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ε», ο 29χρονος έγγαμος από τη Ρόδο, ζητούσε από μία 15χρονη μαθήτρια Γυμνα­σίου της Λάρισας, να του αποστείλει φωτογραφίες, αρχικά με ρούχα, στη συνέχεια με εσώρουχα και τε­λικά, έπεισε κατά πως φαίνεται το μικρό κορίτσι να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, κάτι που έπραξε και ο ίδιος στο πλαίσιο ανταλλαγής φωτογραφιών.

Ευτυχώς για τη 15χρονη παρενέβη έγκαιρα η παρατηρητική μητέρα της, η οποία ήλεγξε τις συνομιλίες της στην εφαρμογή «Snapchat» και, κατήγγειλε προχθές την υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ μετά από εντολή της Εισαγγελέως Ανηλίκων, έγινε έρευνα στο σπίτι του παντρεμένου στη Ρό­δο στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο 29χρονος από τη Ρόδο ισχυρίστηκε ότι ήταν αθώες οι συνομιλίες. Αναλυτικότερα, ο άγνωστος αρχικά άνδρας μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης προσέγγισε την 15χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ε» από τις αρχές του πε­ρασμένου Απριλίου, προτρέποντάς την να συνομιλούν κυρίως με γρα­πτά μηνύματα. Η αθώα αρχικά προσέγγιση της 15χρονης, με τον καιρό απέκτησε σεξουαλικό περιεχόμενο, με τον 29χρονο να ζητά επίμονα, σύμφω­να με τα καταγγελλόμενα, από τη μαθήτρια να του αποστείλει φωτο­γραφία της.

Αρχικά με ενδύματα, στη συνέχεια με εσώρουχα, για να την πείσει τε­λικά να του στείλει και γυμνές της φωτογραφίες όπως και ο 29χρονος της απέστειλε δικές του, γυμνές φωτογραφίες. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι ο 29xpovos είναι κάτοικος Ρόδου για να ακολουθή­σει, με εισαγγελική εντολή έρευνα στο σπίτι του όπου κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια.

Διευκρινίζεται πως το Snapchat αποτελεί μια διαδεδομένη εφαρμο­γή που χρησιμοποιούν οι νέοι στα smartphones, μια εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων που δίνει τη δυνατότητα αποστολής φωτογρα­φιών και βίντεο στους συνομιλητές, με την ιδιαιτερότητα ότι ο παραλή­πτης έχει πρόσβαση στο υλικό για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, αφού στη συνέχεια μηνύματα (φω­τογραφία κλπ) διαγράφονται αυ­τόματα και δεν είναι πλέον ορατά.

Πηγή: iefimerida.gr

https://www.iefimerida.gr/ellada/rodos-29hronos-gymnes-fotografies-15hroni-dikografia