Γονείς, Εκπαίδευση, Παιδιά

Ψηφιακές Ακαδημίες για γονείς και παιδιά από το CSI Institute | Δηλώστε συμμετοχή !

Ακαδημίες παιδιών και γονέων στο CSI Institute

Το Ινστιτούτο μας, φέτος όπως και κάθε χρόνο παρέχει ανανεωμένες ψηφιακές ακαδημίες σε παιδιά και γονείς σχετικά με θέματα που αφορούν το διαδίκτυο και την ασφαλή πλοήγηση σε αυτό.Η συμμετοχή στις ακαδημίες μας είναι δωρεάν τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς και λειτουργεί με μηνιαίους κύκλους εκπαίδευσης.

Γιατί να γράψετε το παιδί σας στην ψηφιακή ακαδημία

Η ακαδημία αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 17 ετών και θα λειτουργεί με μηνιαίους κύκλους εκπαίδευσης διαρκείας 16 ωρών ο καθένας με δύο εκπαιδευτικά τμήματα των 200 ατόμων. Οι μαθητές της συγκεκριμένης Ακαδημίας λαμβάνουν γνώσεις σχετικά με το Game Development, τον προγραμματισμό και τη ρομποτική καθώς και γενικότερες γνώσεις όσον αφορά το διαδίκτυο, τις νέες λειτουργίες του και τους τρόπους που τα παιδιά θα μπορέσουν να παραμείνουν ασφαλή. Όσο το διαδίκτυο μας προσφέρει καινούρια πράγματα και νέες τεχνολογίες, τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι, για αυτό πρέπει να κρατάμε τα παιδιά ασφαλή και ενημερωμένα μέσα στον κόσμο του internet. Οι μαθητές μετά το πέρας των εκπαιδευτικών κύκλων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε Hackathons, μαραθώνιοι που διοργανώνονται με σχετική θεματολογία τα όσα έχουν διδαχθεί. Έτσι, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους.

Γιατί να γραφτεί ένας γονέας στις ψηφιακές ακαδημίες

Η συμμετοχή των γονέων στις ακαδημίες του CSI Institute είναι επίσης δωρεάν και παρέχει 8 ώρες διδασκαλίας το μήνα, σε 2 εκπαιδευτικά τμήματα των 200 ατόμων. Τα θέματα που θα διδάσκονται οι γονείς κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν να κάνουν με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όσον αφορά τους ίδιους άλλα και συμβουλές για το πώς να διαχειριστούν την απασχόληση των παιδιών τους σε αυτό. Άλλη θεματική ενότητα αφορά τεχνικής φύσεως θέματα, διάφορες εφαρμογές που μπορεί να φανούν χρήσιμες για να την προστασία των παιδιών τους από διαδικτυακές απάτες και τέλος, την επικοινωνία του ανήλικου στο διαδίκτυο που θα αναφερθούν ζητήματα bullying και αποπλάνησης μέσω του online gaming κλπ. Θα πρέπει σαν γονείς οι ίδιοι να είμαστε ενημερωμένοι, ώστε να μπορέσουμε να προστατέψουμε και να καθοδηγήσουμε τα παιδιά μας σε ένα όσο πιο ασφαλές, διασκεδαστικό και ταυτόχρονα επιμορφωτικό περιβάλλον, αυτό του διαδικτύου.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας μέσω της ιστοσελίδας του CSI Institute, καθώς οι γονείς όπως και τα παιδιά καλούνται να συμπληρώσουν μια φόρμα εγγραφής με τα στοιχεία τους. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για φέτος ξεκινούν στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το CSI Institute εύχεται καλή εκπαιδευτική χρονιά σε μικρούς και μεγάλους!

  Ανυπομονούμε να σας δούμε όλες στις ακαδημίες μας! 

Δηλώστε συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ και εξασφαλίστε την θέση σας!