Απάτες

Προσοχή | Απέσπασαν 25.000 ευρώ από ηλικιωμένο μέσω τηλεφωνικής απάτης

Ο 83χρονος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία, ώστε να γλιτώσουν όσοι τύχει να βρεθούν σε αντίστοιχη  θέση  

Την περιπέτεια που έζησε και που του στοίχισε 25.000 ευρώ περιγράφει στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status, ένας 83χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης.

Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του Οκτωβρίου όταν τον ξύπνησε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που παρίστανε κλαίγοντας τον γιό του, αναφέρει ο 83χρονος ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. “Πέρασα με κόκκινο και χτύπησα ένα κοριτσάκι. Ήρθε το 166 και το πήρε, αλλά πηγαίνοντας για το νοσοκομείο το παιδί πέθανε. Είμαι στην αστυνομία, εδώ ο αστυνομικός είναι φίλος μου και θα με βοηθήσει“, του είπε η φωνή στο τηλέφωνο που υποτίθεται πως ήταν ο γιος του.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει, παίρνει το τηλέφωνο ο υποτιθέμενος αστυνομικός ο οποίος του λέει πως θα τον βοηθήσει αλλά θα πρέπει να κάνει ότι του πει γιατί κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. “Μου λέει, το παιδί πέθανε. Εγώ έπεισα τον Αλβανό, που θέλει να το κηδέψει στην Αλβανία, να πάρει κάποια χρήματα για να αποσύρει τη μήνυση και γρήγορα, γιατί αν έρθει ο εισαγγελέας ο γιος σας θα φάει 10 χρόνια φυλακή και θέλει 100.000 ευρώ“.

Σε αυτό το σημείο τον ρωτάει πόσα χρήματα έχει για να του απαντήσει ο ηλικιωμένος ότι διαθέτει 30.000 ευρώ. “Ήμουν σίγουρος ότι το παιδί που μίλησα ήταν ο γιος μου. Ήμουν σίγουρος ότι συνέβη στο παιδί μου“, ανέφερε το θύμα. “Μην μιλήσετε σε κανέναν και να έχετε ανοιχτό το τηλέφωνο συνέχεια” ήταν η οδηγία.

Ο 83χρονος έσπευσε στην τράπεζα και σήκωσε 15.000 ευρώ από το λογαριασμό του, λέγοντας πως αγοράζει κάποιο ακίνητο. Ο υποτιθέμενος αστυνομικός, ακούει συνεχώς όσα γίνονται καθώς η οδηγία ήταν να είναι ανοιχτό το τηλέφωνο και στη συνέχεια του δίνει οδηγίες που να πάει τα χρήματα. Στην οδό Γιαννιτσών όπου ήταν το ραντεβού εμφανίστηκε άλλο μέλος της σπείρας, ένας 20χρονος στον οποίο έδωσε τα 15.000 ευρώ ο οποίος μάλιστα του ζήτησε άλλα 10.000 ευρώ.

Ο ίδιος ανέφερε στον Status πως θέλησε να δημοσιοποιήσει την περίπτωση του προκειμένου να γλιτώσουν όσοι τύχει να βρεθούν σε αυτή τη θέση, καθώς οι περιπτώσεις απάτης εξαπλώνονται διαρκώς σε όλη τη χώρα. Το τηλεφωνικό νούμερο που τον κάλεσε, όπως διαπίστωσε αργότερα ήταν βουλγαρικό.

Πηγή: protothema.gr