Γονείς, Οικογένεια

Πώς να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στο Netflix

Με τις παρακάτω εύκολες ρυθμίσεις του Netflix μπορείτε να αποτρέψετε τα παιδιά από το να εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Είναι ευρέως γνωστό πως το Netflix ξεκίνησε ως τρόπος ψυχαγωγίας των παιδιών. Η αλήθεια όμως είναι ότι έχει και αρκετό ακατάλληλο περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά. Το Netflix γι’ αυτό προσφέρει μερικές μεθόδους για να περιορίζουν οι γονείς την προβολή αυτού του περιεχομένου στα παιδιά, πράγμα που γίνεται τόσο από την εφαρμογή όσο και από το πρόγραμμα περιήγησης. Οι γονικοί έλεγχοι είναι ένας τρόπος για να μάθει το παιδί να κάνει τις κατάλληλες επιλογές αλλά και να μάθει να διαχειρίζεται μόνο του την ώρα που περνάει επί της οθόνης. Όλα αυτά βεβαίως λειτουργούν καλύτερα με τη συζήτηση μεταξύ γονέων και παιδιών.

Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τα στοιχεία γονικού ελέγχου στο Netflix:

  • Συνδεθείτε, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμός.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κλικ στο Γονικός Έλεγχος.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό σας στο Netflix.
  • Δημιουργήστε ένα PIN.
  • Μεταβείτε στην επιλογή Περιορισμός και κάντε κλικ στο σύννεφο πάνω από την ηλικιακή ομάδα του παιδιού σας: Μικρά παιδιά (6 ετών και κάτω), μεγαλύτερα παιδιά (12 ετών και κάτω), έφηβοι (14 ετών και κάτω) ή ενήλικες (15+).
  • Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε όλο το περιεχόμενο, ώστε να μην αναπαράγεται τίποτα χωρίς την εισαγωγή PIN. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο σύννεφο  πάνω από το Μικρά Παιδιά.
  • Αν θέλετε να περιορίσετε συγκεκριμένους τίτλους, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία και το περιεχόμενό τους, πληκτρολογήστε τους στο πλαίσιο κάτω από τον Περιορισμό συγκεκριμένων Τίτλων.

Υστερόγραφο: Μην μοιράζεστε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης του Netflix με τα παιδιά σας! Εάν το κάνετε και είναι αποφασισμένα να παρακολουθήσουν μια εκπομπή, μπορούν να μπουν στις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου χρησιμοποιώντας τον κωδικό του Netflix!

 

Με πληροφορίες από Common Sense Media