Ανθρώπινες Σχέσεις, Διαδικτυακός Εθισμός, Ψυχική υγεία

Όταν οι λέξεις χάνουν την αξία τους : Η μετάβαση από την προσωπική επαφή στο απρόσωπο texting

Aπό την Πόλυ Κεφάλα,

Τα τελευταία χρόνια η ζωή όλων μας έχει κατακλυστεί από τα social media και τη χρήση τους.

Τα κοινωνικά δίκτυα σε φέρνουν σε επαφή με άτομα που έχεις χρόνια να δεις είτε λόγω απόστασης είτε λόγω διάφορων συγκυριών που δε σου επέτρεψαν να έχεις προσωπική επαφή.

Εκεί λοιπόν η τεχνολογία βοήθησε και σε έφερε κοντά με άτομα που είχες χρόνια να δεις που μετανάστευσαν ή βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά σου, τι γίνεται όμως όταν προτιμάς να μιλήσεις με τον φίλο σου, τον συγγενή σου με ένα μήνυμα από τα κοινωνικά δίκτυα;

Αυτές οι σχέσεις γίνονται απρόσωπες και λείπει η ανθρώπινη αλληλεπίδραση και επαφή, πλέον προτιμάμε να στείλουμε ένα απλό μήνυμα είτε μια ευχή παρά να βρεθεί κανείς με το άτομο που θέλει από κοντά.

Όταν κάποιος νιώσει συναισθηματικά ευάλωτος ,νιώσει μόνος, πάλι το ίδιο θα κάνει θα επικοινωνήσει με μηνύματα θα θελήσει να εκφραστεί μέσω μιας γυάλινης οθόνης. Αυτή η απρόσωπη επικοινωνία έχει μια ψυχρή στάση δεν υπάρχει μια φυσική έκφραση συναισθημάτων, επικοινωνίας και στάσης του σώματος.

Η τεχνολογία ήρθε στη ζωή μας για να μας διευκολύνει και η σωστή χρήση του διαδικτύου βοηθάει και εμάς τους ίδιους ψυχικά, την επόμενη φορά που θα προτιμήσεις να στείλεις ένα μήνυμα σκέψου μήπως θα ήταν καλύτερο να στείλεις ένα μήνυμα ώστε να βρεθείς από κοντά με το άτομο που θες να έχεις μια προσωπική επαφή, να μιλήσεις από κοντά, να γελάσεις, να εκφραστείς, να πεις αυτά που σκέφτεσαι αυτά που σε προβληματίζουν.

Θυμήσου, όλα στη ζωή χρειάζονται ισορροπία και μέτρο, πάντα να επιλέγουμε το γκρι, ούτε το άσπρο ούτε το μαύρο.