Εκπαίδευση, Τεχνολογία

Οι εταιρείες εκπαιδεύουν βετεράνους του Ηνωμένου Βασιλείου με ψηφιακές δεξιότητες για να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας στην τεχνολογία

Μετάφραση

Έξι σημαντικοί εργοδότες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τους συνταξιούχους βετεράνους των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων για να βρουν δουλειά στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς το χάσμα στις ψηφιακές δεξιότητες συνεχίζει να κάνει την πρόσληψη μια πρόκληση. Αυτή η πρωτοβουλία, ονόματι 15.000 Futures, θα δώσει την ευκαιρία σε μεγάλες εταιρείες να καλύψουν θέσεις, στο Ηνωμένο Βασίλειο, – που απαιτούν ψηφιακές και τεχνολογικές δεξιότητες – με βετεράνους στρατιωτικούς, και γυναίκες, αφού τους παρασχεθεί σχετική εκπαίδευση.

Η Capita plc, η Northrop Grumman, η Atos, η Leonardo UK, η Fujitsu και η Leidos είναι οι πρώτες έξι εταιρείες που πρόκειται να το ακολουθήσουν. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την αυστραλιανή νεοσύστατη εταιρία WithYouWithMe, η οποία ιδρύθηκε από έναν πρώην διοικητή διμοιρίας, τον Tom Moore, προκειμένου να βοηθήσει τους βετεράνους να βρουν ουσιαστική απασχόληση, και να καλύψουν τα κενά τους στις τεχνολογικές δεξιότητες. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε αυτές τις πρώτες έξι εταιρείες που θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία αυτή (15.000 Futures)”, δήλωσε ο Moore. “Η ανταπόκριση των εταιριών από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν συντριπτική, και είμαστε βέβαιοι ότι, με αυτή τη σημαντική δέσμευση που έχουν αναλάβει, χιλιάδες βετεράνοι στρατιωτικοί θα έχουν μια πιο ικανοποιητική καριέρα, μόλις τελειώσει ο χρόνος τους στο στρατό”.

Ψηφιακό χάσμα δεξιοτήτων 

Οι εταιρείες στη Βρετανία αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες στην πρόσληψη αρκετού προσωπικού με σημαντικές ψηφιακές ικανότητες, σε ένα εθνικό ζήτημα που συνήθως αναφέρεται ως το χάσμα των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι η έλλειψη εργαζομένων που κατέχουν τις σύγχρονες τεχνικές δεξιότητες γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις. Η εταιρία AND Digital ανέθεσε μια μελέτη για το χάσμα αυτό, η οποία διαπίστωσε ότι το 81% των διευθυντικών στελεχών της χώρας δήλωσε ότι η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων επηρεάζει αρνητικά τις εταιρείες τους. Στην ίδια μελέτη που πραγματοποιήθηκε, γνωστοποιήθηκε ότι περισσότεροι από τους μισούς (58%) των εργαζομένων σε διάφορους τομείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσαν ότι δεν είχαν λάβει ψηφιακή εκπαίδευση. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει αρκετές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση αυτού του χάσματος αυτού, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος θεωρήσεων κλιμάκωσης, που επιτρέπει στους εργαζόμενους με υψηλό επίπεδο γνώσεων της τεχνολογίας από άλλες χώρες να βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι προσπάθειες να καλυφθεί το κενό που έφερε στο προσκήνιο η κυβέρνηση στην στρατηγική που παρουσίασε για τον ψηφιακό κόσμο πριν από έναν χρόνο, έχουν επικριθεί από ορισμένους ηγέτες της τεχνολογίας ότι δεν είχαν μεγάλη εξέλιξη.

Πηγή:

https://www.uktech.news/recruitment/six-major-firms-pledge-digital-skills-gap-uk-veterans-20230119