Γονείς, Διαδικτυακός Εθισμός, Οικογένεια, Ψυχική υγεία

Γονείς κολλημένοι στις οθόνες των κινητών

Φτάνοντας στη σημερινή εποχή, τα  κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν καταστεί απαραίτητα για τη ζωή και τη δουλειά των ανθρώπων. Κάποιοι έχουν συνηθίσει τόσο πολύ σε αυτή την ιδέα που βιώνουν ένα αίσθημα φόβου και ανασφάλειας όταν αναγκάζονται να τα αποχωριστούν.

Περνάνε πολλές ώρες χρησιμοποιώντας τα, ακόμα και μετά τη δουλειά, στο σπίτι χωρίς να κάνουν απαραίτητα κάτι σημαντικό, ακόμα και χαζεύοντας στα κοινωνικά δίκτυα. Ξεχνούν με αυτό τον τρόπο να αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο στην οικογένεια και τα παιδιά τους. Ειδικά αν αυτά βρίσκονται σε πολύ μικρή ηλικία, χρειάζονται ιδιαίτερη σημασία από τους γονείς  τους ακόμα και για “ασήμαντα” πράγματα. Για να διαβάσουν συντροφιά ένα βιβλίο, να παίξουν, να τους δείξουν μια ζωγραφιά που έκαναν, ακόμα και για να μιλήσουν για κάτι αστείο που έγινε στο σχολείο.

Παρακάτω υπάρχει ένα τόσο ρεαλιστικό βίντεο, που φέρνει δάκρια στα μάτια μόλις το δούμε. Μας υπενθυμίζει με πολύ συγκινητικό τρόπο ένα λάθος που κάνουμε όλοι στη ζωή μας.

 Δεν συνειδητοποιούμε τις συνέπειες παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά, και η κατάσταση πλέον μη αναστρέψιμη.