Video games, Διαδίκτυο, Τεχνολογία

Facebook Gaming | Ο απόλυτος οδηγός

Επιμέλεια Αλέξανδρος Διαματαρούλας – Ιωαννίδης

Κάνοντας μια γρήγορη περιήγηση στο χώρο του διαδικτύου, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι το streaming είναι μια ενασχόληση η οποία κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των νέων, όχι μόνο από τη μεριά του θεατή αλλά και από εκείνη του streamer, ή με άλλα λόγια αυτού που παίζει ένα video game και τον παρακολουθεί το κοινό του. Μπορεί λοιπόν να είσαι από αυτούς που ξέρεις ή έχεις ακούσει ή ακόμα και ασχολείσαι με το streaming, αλλά αυτό που πιθανόν να μη γνωρίζεις είναι ότι οι ”παραδοσιακές” δυνάμεις-κανάλια streaming, όπως το YouTube και το Twitch, τείνουν να παραδώσουν τα σκήπτρα τους σε νέες πλατφόρμες. Αν διερωτάσαι λοιπόν ποια είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για να αρχίσεις και εσύ το δικό σου ταξίδι στο streaming ή και γενικότερα στο χώρο του gaming τότε αυτή έχει ονοματεπώνυμο: Facebook Gaming.

Το Facebook Gaming λοιπόν είναι μια ιδέα που έχει γίνει αρκετά πρόσφατα πράξη και είναι εύλογο να μην έχει ακόμα τον κοινό ή και τον ανταγωνισμό αντίστοιχων πλατφορμών, όπως αυτές που προαναφέραμε. Το κύριο όμως ενθαρρυντικό στοιχείο της υπόθεσης, όπως πιθανότατα υποψιάζεσαι, είναι ότι αυτό το εγχείρημα βρίσκεται υπό την ομπρέλα του μεγαλειώδους ονόματος του Facebook γεγονός το οποίο δημιουργεί όλες τις προοπτικές για να γίνει το έδαφος, και του streaming χώρου, ιδιαίτερα πρόσφορο. Πάμε να δούμε λοιπόν εν συντομία τα βασικά γνωρίσματα αυτής της νέας πλατφόρμας:

1. Ειδικό εικονίδιο ”Παιχνίδια”
Όπως ακριβώς στην αρχική μας σελίδα στο Facebook υπάρχουν τα ειδικά εικονίδια για τις ειδοποιήσεις, για τις σελίδες ή για το Marketplace, έτσι έχει πλέον το δικό του ξεχωριστό εικονίδιο και η ενότητα του gaming. Εδώ μπορούμε να βρούμε οποιοδήποτε ζωντανό ή ακόμα και μαγνητοσκοπημένο βίντεο σχετικά με τα video games, μπορούμε να κάνουμε streaming εμείς οι ίδιοι μέσω του Facebook Live, ενώ υπάρχουν και υποκατηγορίες προς διευκόλυνσή μας ώστε να επιλέγουμε αν θέλουμε να παίξουμε κάποιο παιχνίδι ή να παρακολουθήσουμε ένα κανάλι ή μια σελίδα. Μετά από λίγο καιρό μάλιστα, το ίδιο το Facebook φιλτράρει τα προτεινόμενα παιχνίδια και κανάλια βασιζόμενο σε αυτά που έχουμε παρακολουθήσει προσφάτως, ώστε να βρισκόμαστε στο εύρος προτιμήσεών μας.

2. Παιχνίδια – Τουρνουά – Live Esports – Follow Button
Τα παιχνίδια τα οποία μπορεί να παίξει κάποιος στο Facebook ποικίλουν, ενώ συνήθως συνίστανται για παιχνίδι με φίλους. Εκτός λοιπόν από τα προτεινόμενα, υπάρχουν και οι κατηγορίες ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να επιλέξει αυτό που θέλει. Για αυτούς που θέλουν λίγη παραπάνω δράση και να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι στο είδος τους, υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης ή συμμετοχής σε κάποιο τουρνουά. Οπότε μπορεί ο καθένας είτε να εγγραφεί και να παίξει σε κάποιο ήδη υπάρχον τουρνουά είτε να επιλέξει ο ίδιος την ώρα και την μέρα διεξαγωγής του δικού του. Ακόμα, για όσους ασχολούνται ή παρακολουθούν τα τεκταινόμενα του επαγγελματικού gaming, υπάρχει και ειδική επιλογή για τα κανάλια στα οποία πραγματοποιούνται streaming από επαγγελματίες. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια ή τους αγαπημένους μας streamers, με τη γνωστή σε όλους μας πλέον διαδικασία του Follow. Με αυτό τον τρόπο θα ενημερωνόμαστε άμεσα για οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα υπάρχει, σε όσα έχουμε ακολουθήσει.

3. Τι χρειάζεται για να γίνεις και εσύ μέλος της κοινότητας του Facebook Gaming ;
Δύο είναι τα βήματα και είναι ιδιαίτερα εύκολα. Το πρώτο βήμα είναι το απλούστερο, να διατηρείς έναν λογαριασμό στο Facebook. Έπειτα προκειμένου να αρχίσεις το streaming, σαν δεύτερο βήμα θα χρειαστεί να δημιουργήσεις μια σελίδα δημιουργού στο Facebook Gaming, καθώς και να έχεις έναν υπολογιστή με κάρτα εγγραφής εικόνας και ήχου. Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις stream από την κονσόλα σου θα χρειαστεί να κατέχεις καλώδιο σύνδεσης HDMI. Ενώ για να μην υπάρχουν και δυσκολίες με τη ροή του streaming, υπάρχει και προτεινόμενο λογισμικό προς εγκατάσταση. Από κει και πέρα απλά ακολουθείς τις οδηγίες στην υποενότητα των Παιχνιδιών, όπου θα μπορείς να διανθίσεις το λογαριασμό σου με εικόνα προφίλ, πληροφορίες και δημοσιεύσεις.

4. Θετικά και Αρνητικά
+ Περιβάλλον πολύ οικείο στο χρήστη, καθώς το ημερήσιο feedback είναι σχεδόν το ίδιο με την προσωπική σελίδα του στο Facebook.
+ Ο χρήστης μπορεί να ανεβάζει βίντεο στο Facebook Gaming, τα οποία δεν ανήκουν στο Facebook. Κάτι το οποίο σε σελίδες όπως το Twitch, για την ώρα δε μπορεί να πραγματοποιηθεί.
+ Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του Facebook Groups, η οποία είναι υποενότητα για meetings και voice calls, με το Facebook Gaming. Αυτό μας βοηθάει στο να μη χρειαστεί να μπούμε στην έξτρα διαδικασία να συνδέσουμε στο λογαριασμό μας εξωτερικές εφαρμογές, όπως το Discord.
– Για την ώρα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιείται το streaming μόνο από υπολογιστή.

Κλείνοντας, το Facebook Gaming είναι μια καλά δομημένη πλατφόρμα η οποία ενδείκνυται τόσο για αυτούς που θέλουν να παίξουν ένα απλό παιχνίδι όσο και για αυτούς που επιζητούν να δημιουργήσουν το δικό τους κανάλι και να προσελκύσουν κόσμο να τους δει. Το γεγονός ότι στεγάζεται στον ευρύτερο χώρο της δημοφιλέστερης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στα χρονικά, δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε ακόμα και αυτοί που έχουν πλήρη άγνοια με το χώρο του gaming ή του streaming να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά σε αυτούς τους νέους χώρους.

Όλοι έχουν αρχίσει να γίνονται μέλος του community, εσύ τι περιμένεις;

Πηγή: influencermarketinghub.com