Διαδίκτυο, Εγκλήματα

Eξιχνιάστηκε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Κρήτη: Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών ανδρών

Στον εντοπισμό τριών ατόμων για πορνογραφία ανήλικων προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Συγκεκριμένα για παιδική πορνογραφία συνελήφθησαν δύο Ελληνες και ένας αλλοδαπός. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις οποίες, χρήστες του διαδικτύου, κάνοντας χρήση τριών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών απέκτησαν πρόσβαση σε γνωστές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κατέχοντας και έχοντας πρόσφορο προς διαμοιρασμό 67 αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και εξέδωσε μάλιστα και σχετικό βούλευμα.

Από την άμεση έρευνα που έγινε και μετά από επαφές με τις αρμόδιες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν οι επίμαχες τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούν στα προαναφερόμενα ηλεκτρονικά ίχνη.

Το κλιμάκιο μάλιστα αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρωινές ώρες της Τρίτης 28 και της Τετάρτης 29 Μαΐου 2019, διενήργησε νόμιμες έρευνες στα σπίτια των τριών ανδρών σε περιοχές τις Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες ψηφιακής αποθήκευσης, ψηφιακά πειστήρια, των οποίων αποκλειστικοί χρήστες ήταν οι ανωτέρω.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ηλεκτρονικά αρχεία από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνελήφθησαν καθόσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όλα τα ψηφιακά αρχεία που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.