Μη κατηγοριοποιημένο

Εγκληματολόγος κατασκευάζει μοντέλο υπολογιστή για πιο αποτελεσματικές αστυνομικές περιπολίες

Ο Δρ. Andrew Wheeler, επίκουρος καθηγητής εγκληματολογίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας, ολοκλήρωσε μια ανάλυση που δείχνει στην αστυνομική  υπηρεσία πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί βελτιστοποιώντας περιοχές περιπολίας.

 

Στα αποτελέσματα της έρευνας ο Wheeler εισήγαγε ένα μοντέλο υπολογιστών με το πώς οι αστυνομικοί μπορούν να περιπολούν συγκεκριμένες περιοχές γρήγορα και αποτελεσματικά. Πιο συγκεκριμένα, το προτεινόμενο μοντέλο θα κάνει αυτόματη δρομολόγηση κλήσεων σε αξιωματικούς που βρίσκονται στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα θα τους ενημερώνει για το ποσοστό εγκληματικότητας της περιοχής και το πως θα φτάσουν εκεί γρηγορότερα. Όπως οι ειδικοί προτείνουν, η έρευνα αυτή όχι μόνο θα βελτιώσει τον χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών σε κλήσεις πολιτών αλλά θα συμβάλει επίσης στην εξοικονόμηση καυσίμων και την συντήρηση των οχημάτων της υπηρεσίας. Ξοδεύοντας λιγότερο χρόνο οδηγώντας προς απομακρυσμένες περιοχές, οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να εξοικειωθούν περισσότερο με τους ανθρώπους των περιοχών που τους αντιστοιχούν και έτσι θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η κοινοτική αστυνόμευση.

 

Τέλος, όπως αναφέρεται, οι αστυνομικές αρχές φαίνεται να είχαν εκφράσει την ανάγκη τους για την δημιουργία ενός προγράμματος σαν αυτό, παρ’όλα αυτά πριν την έρευνα του Δρ. Andrew Wheeler, δεν υπήρχε κάποιος τρόπος αξιοποίησης τεχνολογικών μέσων, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας του Τέξας καθιστά εξαιρετικά σημαντική την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της αστυνομίας και της τεχνολογίας με σκοπό την ασφάλεια και την άμεση ανταπόκριση των αρχών στις ανάγκες των πολιτών.

 

Με πληροφορίες από ScienceDirect.