Εγκλήματα, Κοινωνία

Εφιαλτική είσοδος του νέου έτους για μια 24χρονη !

Άλλη μια καταγγελία για βιασμό ήρθε να σείσει την Ελληνική κοινωνία. Η δικαιοσύνη και οι ελληνικές αρχές παίρνουν μπρος με το πρόσφατο αυτό περιστατικό, ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να δικαιωθεί η 24χρονη κοπέλα. Με τη μαζική αυτή κινητοποίηση ακολούθησε και η γρήγορη αφύπνιση του κινήματος #METOO στα κοινωνικά δίκτυα, δίνοντας πάτημα στη προσπάθειά τους να στηρίζουν τα θύματα και να εξαλείφουν κάθε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η κοπέλα έχει προβεί σε καταγγελία τριών ατόμων, ενώ η δικαιοσύνη ερευνά κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη στο οποίο, όμως, δεν φαίνεται να εντάσσεται η νεαρή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 24χρονης, η ίδια μετά από πρόσκληση ενός «φίλου» που γνώριζε από μια καφετέρια στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε με δύο άλλες φίλες της σε Πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της πόλης. Έπειτα από ώρες, η κοπέλα, μη νιώθοντας καλά και ενώ ήταν μόνη της πλέον, αποφάσισε να κλείσει δωμάτιο στο παρόν ξενοδοχείο, ώστε να αποφύγει κάποιον κίνδυνο οδηγώντας στη κατάστασή της. Καθ οδόν προς το δωμάτιο της, την πλησίασε μια ομάδα τριών ατόμων, τα οποία την οδήγησαν σε μια διαφορετική σουίτα όπου και ασέλγησαν ερωτικά πάνω της. Η ίδια, αφού ξύπνησε και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, επικοινώνησε με το δικηγόρο της και κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία.

Από την όλη ιστορία, πραγματοποιήθηκε η σύλληψη ενός 27χρονου επιχειρηματία στις 2 Ιανουαρίου, ο οποίος αφέθηκε τελικά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. O ίδιος κατέθεσε μήνυση ότι του έκλεψαν το κινητό και δημοσίευσαν μήνυμα με τη παραδοχή του βιασμού. Ωστόσο, διενεργήθηκε έρευνα στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη όπου βρέθηκαν τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας και ένα χάπι ενίσχυσης της στυτικής λειτουργίας. Πληροφορίες λένε πως στον εισαγγελέα παραδέχθηκε τη συναινετική συνεύρεση με τη κοπέλα.

Προσφάτως πραγματοποιήθηκε και δεύτερη σύλληψη, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, αφού η νεαρή ισχυρίζεται πως ναρκώθηκε μέσω ενός χαπιού. Ανάμεσα σε όλα αυτά προκλήθηκε μια απότομη θύελλα κατηγοριών και απειλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς άτομα με αμφίβολη εμπλοκή στη παρούσα υπόθεση.

Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται η κοπέλα είναι αποκαρδιωτική και δε βοηθάει τον ήδη πληγωμένο ψυχικό της κόσμο, αφού πρόσφατα έχασε τους δύο γονείς της και τον σύντροφό της παράκαιρα. Δυστυχώς, τίποτα δεν είναι αδύνατο και το κακό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Νομίζοντας πως τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα ή έχοντας την αίσθηση ότι η κακή τύχη εξαντλήθηκε και πως μόνο χαρές καραδοκούν, η πραγματικότητα δεν σταματάει να μας εκπλήσσει.

Ο βιασμός, η απόπειρα βιασμού ή η υπόνοια για βιασμό οφείλει να είναι ένα έναυσμα προς διερεύνηση και απόδοση της δικαιοσύνης. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Πηγή: news247.gr