Μη κατηγοριοποιημένο

Αδύναμο σήμα του Wi-Fi: Πρακτικές Συμβουλές αντιμετώπισης

Τι μπορεί να συμβαίνει και έχουμε αδύναμο δίκτυο Wi-Fi; Παρακάτω θα αναλύσουμε για ποιους λόγους μπορεί να έχουμε αδύναμο Wi-Fi και θα αναφέρουμε πρακτικές συμβουλές αντιμετώπισης και θα απαντήσουμε σε κάποιες συχνές και χρήσιμες ερωτήσεις.

Πρώτα απ’ όλα σημαντικό ρόλο παίζει η θέση που είναι τοποθετημένο το router(δρομολογητής στα ελληνικά). Η επιλογή της σωστής θέσης δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, ειδικά όταν υπάρχουν περιορισμένα σημεία για το βασικό καλώδιο. Οι αργές ταχύτητες του Διαδικτύου μπορεί να προκληθούν από πολλά πράγματα, ένα από αυτά είναι το ρούτερ να είναι παλιό, όποτε συνιστάται η αλλαγή του.

 1. Μην βάζετε το ρούτερ σε ντουλάπια

Τα ρούτερ WiFi δεν είναι και τα καλύτερα σαν διακόσμηση, γι αυτό και πολύς κόσμος τα κρύβει σε ντουλάπια. Ωστόσο, αυτό μπορεί να επηρεάσει άμεσα την σύνδεσή σας.

Είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος, το να το φυλάτε σε ένα ντουλάπι, σε ένα κουτί κάτω από τις σκάλες ή κρυμμένο και σημαίνει ότι εμποδίζετε το μεγαλύτερο μέρος του σήματος Wi-Fi.

 1. Επιλέξτε ένα κεντρικό σημείο

Το ρούτερ εκπέμπει σήμα προς όλες τις κατευθύνσεις, επομένως όσο πιο κεντρικό, τόσο το καλύτερο. Το να το έχετε όσο δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του σπιτιού είναι το καλύτερο, καθώς έτσι μπορεί να φτάσει σε περισσότερα σημεία.

 1. Μην το βάζετε κοντά σε ενυδρεία

Εάν έχετε ενυδρείο ψαριών, αποφύγετε να τοποθετήσετε το ρούτερ ακριβώς δίπλα. Αν απλώς υπάρχει ενυδρείο στο δωμάτιο, είναι εντάξει, δεν θα απορροφήσει όλα τα ραδιοκύματα, απλώς θα εμποδίζει όπως κάθε άλλο έπιπλο

 1. Προσοχή σε μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές

Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση– ειδικά αν έχετε κεραία. Εάν το ρούτερ βρίσκεται στην κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κοντά στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς αυτό θα εμποδίζει την σύνδεση.

 1. Μακριά από τα καλοριφέρ

Τα θερμαντικά σώματα αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ενώ, η θερμότητα δεν επηρεάζει καθαυτή την σύνδεση, απλώς θα χαλάσει το ρούτερ. 

 1. Ελέγξτε αρχικά την Ευζωνική ταχύτητα

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε νέα σημεία για να μετακινήσετε το ρούτερ σας, βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι απλώς η ταχύτητα. Θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε στη συσκευή σας πόσες μπάρες έχετε στο Wi-Fi σας.

 

Πώς μπορώ να ενισχύσω το σήμα WiFi στο τηλέφωνό μου;

 1. Πόσο μακριά είναι το ρούτερ;
 2. Βρείτε ποιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi είναι το καλύτερο.
 3. Ελέγξτε εάν η θήκη του τηλεφώνου σας μπλοκάρει το σήμα.
 4. Τοποθετήστε το ρούτερ σας σε κεντρικό σημείο
 5. Αλλάξτε τη ζώνη συχνοτήτων Wi-Fi.
 6. Ενημέρωση λογισμικού του τηλεφώνου σας.

 

Γιατί το σήμα Wi-Fi μου είναι αδύναμο στο τηλέφωνό μου;

Εάν το σήμα Wi-Fi είναι αδύναμο, συμβαίνει αυτό γιατί η συσκευή σας μπορεί να βρίσκεται πολύ μακριά από το router ή να υπάρχουν εμπόδια μεταξύ τους. Μετακινήστε το τηλέφωνο ή το tablet σας κοντά στο ρυτερ ή αφαιρέστε οποιοδήποτε εμπόδιο και ελέγξτε ξανά την ισχύ του σήματος. Τα μέταλλα και τα μαγνητικά υλικά μπορούν να παρεμποδίσουν και ακόμη και να μπλοκάρουν το ασύρματο σήμα.

 

Γιατί το Wi-Fi είναι αργό μόνο στο τηλέφωνό μου;

Εάν η σύνδεση του τηλεφώνου σας είναι αργή ενώ είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi, υπάρχουν μερικές εξηγήσεις γι’αυτό. Το ρούτερ σας βρίσκεται σε λάθος θέση. Όπως επίσης, οι συσκευές φούρνοι μικροκυμάτων και τα ψυγεία, μπορούν επίσης να δυσκολέψουν με το σήμα Wi-Fi σας.