Μη κατηγοριοποιημένο

5 βασικές διαδικασίες που μπορείς να διεκπεραιώσεις με ένα κλικ στο gov.gr

Το gov.gr, είναι μία πλατφόρμα που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες ποικίλων κατηγοριών του ενδιαφέροντος μας, αναλόγως το τι αναζητούμε κάθε φορά. Η αλήθεια είναι ότι μας «λύνει τα χέρια» μιας και εξυπηρετούμαστε με ένα κλικ στον τομέα που θέλουμε, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε στην ουρά σε δημόσιες υπηρεσίες. Οι κατηγορίες υπηρεσιών είναι έντεκα και είναι οι εξής:

 1. Γεωργία και κτηνοτροφία
 2. Δικαιοσύνη
 3. Εκπαίδευση
 4. Επιχειρηματική δραστηριότητα
 5. Εργασία και ασφάλιση
 6. Οικογένεια
 7. Περιουσία και φορολογία
 8. Πολίτης και καθημερινότητα
 9. Πολιτισμός, αθλητισμός και τουρισμός
 10. Στράτευση

11.Υγεία και πρόνοια

Το gov.gr εξελίσσεται συνεχώς και σιγά σιγά γίνεται το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει όσα χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας.

Παρακάτω θα αναλυθούν πέντε βασικές διαδικασίες που μπορούμε να διεκπεραιώσουμε με ένα απλό πάτημα του κουμπιού από την άνεση του σπιτιού μας.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής, λοιπόν, μπορεί κάποιος:

Η έκδοση μιας εξουσιοδότησης μπορεί να γίνει με δύο τρόπους :

 1. Με προσωπικούς κωδικούς ebanking σε οποιαδήποτε από τις τράπεζες που αναφέρονται ( Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα, Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, Τράπεζα Χανίων ή Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων)
 2. Με προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού προηγηθεί η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να γίνει επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου.

Η εξουσιοδότηση αυτή που θα εκδοθεί είναι νομικά ισοδύναμη με εξουσιοδότηση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής και μπορεί είτε να αποσταλεί ηλεκτρονικά, είτε να εκτυπωθεί και να κατατεθεί σε δημόσια υπηρεσία.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γίνεται και η διαδικασία για την υπεύθυνη δήλωση.

 • Στην ίδια ενότητα επίσης μπορεί κάποιος να κάνει έλεγχο εγκυρότητας εγγράφων της εν λόγω πλατφόρμας ή να βεβαιώσει ψηφιακά ένα έγγραφο.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες βρίσκονται στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» à Ψηφιακά έγγραφα. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε ακριβώς πώς μπορείτε να εξυπηρετηθείτε.

 • Διαδικασία, είναι το ηλεκτρονικό παράβολο(e-παράβολο). Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά σε φωτογραφία, τη διαδικασία.

 του διαδικτύου, όπου μπορείτε να κάνετε επώνυμη καταγγελία αν έχετε εντοπίσει κάποιον ο οποίος δηλώνει δημόσια ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Έτσι άμεσα, παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ΜΚΟ στο εν λόγω άτομο. Αφού εισέλθετε στην υπηρεσία με τους κωδικούς Taxisnet, μπορείτε να προχωρήσετε τη διαδικασία.  Δείτε παρακάτω αναλυτικότερα, την σχετική φωτογραφία.

 • Τέλος, μέσω της ίδιας πλατφόρμας και κατηγορίας Πολίτης, μπορείτε να κάνετε καταγγελία σε παιδόφιλο, αν έχετε εντοπίσει τη δράση του μέσω διαδικτύου. Δείτε τη σχετική φωτογραφία.

Είναι γεγονός ότι η πλατφόρμα gov.gr μας φέρνει σε επαφή με φορείς και δημόσιες υπηρεσίες που μας διευκολύνουν να διεκπεραιώσουμε τις υποχρεώσεις μας με ένα απλό κλικ στην αντίστοιχη κατηγορία που μας αφορά. Όλα σιγά σιγά απλοποιούνται & διευκολύνουν τη ζωή μας από άλλη μία μορφή ρουτίνας ή λόγω της επιθυμίας κάποιου να επισπεύσει διαδικασίες που επείγουν.

Πηγή:  gov.gr