Μη κατηγοριοποιημένο

Βραζιλία: 32χρονος φέρεται να εκβίαζε 240 γυναίκες μετατρέποντάς τις σε «σκλάβες του σεξ»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ορισμένα από τα θύματά του φέρονται να είχαν υπογράψει «σεξουαλικά συμβόλαια» που του επέτρεπαν να κάνει ό,τι θέλει, ενώ άλλες γυναίκες «εξαναγκάζονταν σε σεξουαλικές πράξεις με άλλους άνδρες και ζώα»

Σοκ έχει προκαλέσει στην Βραζιλία η δράση ενός 32χρονου άνδρα, πρώην αρχηγού θρησκευτικής ομάδας νέων, ο οποίος φέρεται να εκβίαζε τουλάχιστον 240 γυναίκες, εξαναγκάζοντάς τις να κάνουν ό,τι τους ζητούσε, συμπεριλαμβανομένων σεξουαλικών πράξεων με άλλους άνδρες και ζώα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ όπως το G1, ο Roney Schelb (ο οποίος εργαζόταν ως εκπρόσωπος πωλήσεων και ήταν εθελοντής σε διάφορες δράσεις της εκκλησίας) είχε εκμεταλλευτεί με τον πιο αδίστακτο τρόπο εκατοντάδες γυναίκες, μέσα σε διάστημα 4 ετών, ενώ τα θύματά του προέρχονταν από 11 πολιτείες της Βραζιλίας.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της έρευνας της Αστυνομίας της Μίνας Ζεράις, ο Schelb ερχόταν σε επαφή με τα θύματά του μέσω ψεύτικων λογαριασμών που είχε δημιουργήσει ο ίδιος στα social media αλλά και μέσω fake προφίλ sto WhatsApp. Δελεάζοντας νεαρά κορίτσια με χρήματα, τους υποσχόταν αμοιβή από $970-$2.400 για μερικές αισθησιακές φωτογραφίες και βίντεο. Αφού τους έστελνε ψεύτικες αποδείξεις για τραπεζικά εμβάσματα και λάμβανε το ευαίσθητο υλικό, στη συνέχεια ξεκινούσε ο εκβιασμός και η εκμετάλλευση. Απειλώντας τα θύματά του ότι θα έστελνε τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους σε συγγενείς και φίλους τους, έκαμπτε σταδιακά τη θέλησή τους και τις ανάγκαζε να του στέλνουν όλο και περισσότερο υλικό, με μια κοπέλα να καταγγέλλει ότι της ζητούσε μέχρι και 20 φωτογραφίες και βίντεο την ημέρα.

Ορισμένα από τα θύματα του αδίστακτου 32χρονου ισχυρίζονται ότι τις ανάγκαζε να τον συναντούν από κοντά και να κάνουν σεξ μαζί του. Οι γυναίκες που ζούσαν σε μεγάλη απόσταση από εκείνον εξαναγκάζονταν σε άλλες πράξεις. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Daily Mail, φέρεται να τις υποχρέωνε να κάνουν σεξ με άλλους άνδρες και ζώα, να καταγράφουν τη σκηνή σε βίντεο και να του τη στέλνουν.

Οι Αρχές επίσης αποκάλυψαν ότι ο 32χρονος ανάγκαζε μερικά από τα θύματά του να υπογράφουν «σεξουαλικά συμβόλαια», με τα οποία του «έδιναν το ελεύθερο» να κάνει ό,τι θέλει στο κορμί τους, ακόμα και να τις χτυπά.

Ο Schelb συνελήφθη στις 10 Οκτωβρίου στο σπίτι του στο Μπέλο Οριζόντε. Η δράση του αποκαλύφθηκε χάρη στην καταγγελία που έκανε μια γυναίκα στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία ακολούθησε μια ενδελεχής έρευνα των Αρχών, διάρκειας ενός μήνα. Μεταξύ των αντικειμένων που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί στην οικία του συλληφθέντα ήταν αναλυτικές λίστες με τα στοιχεία των θυμάτων του, ηλεκτρονικές συσκευές όπως λάπτοπ και τάμπλετ, και σέξι στολές. Το έργο των Αρχών είναι τώρα δύσκολο, αφού καλούνται να εξετάσουν πάνω από 1.600 μηνύματα επικοινωνίας που είχε ανταλλάξει ο δράστης με τις γυναίκες μέσω κινητού.

Στα θύματα του Schelb περιλαμβάνονται οκτώ ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Εκτός από νεαρές γυναίκες, στην παγίδα του 32χρονου είχε πέσει και ορισμένες μεσήλικες, όπως συμπλήρώνει το άρθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού, λέγοντας ότι ποτέ δεν προχώρησε σε κάποια βίαιη πράξη εις βάρος των γυναικών. Ωστόσο ο Αρχές φαίνονται να διαφωνούν. «Πρόκειται για έναν σαδιστή που διέπραξε έναν μεγάλο αριθμό εγκλημάτων εις βάρος της σεξουαλικής αξιοπρέπειας των γυναικών, και εις βάρος της ανθρωπιάς. Μετέτρεψε σε σκλάβες αυτές τις γυναίκες, με τον πιο δειλό και τρομακτικό τρόπο που έχουμε συναντήσει ποτέ», φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας στον ιστότοπο G1.

Με πληροφορίες από Daily Mail, G1