Apps, Κοινωνία, Τεχνολογία

Το “X” του Elon Musk δεν μπορεί να στείλει εγκαίρως στους συνδρομητές Blue τις πληρωμές τους για το διαμοιρασμό των διαφημιστικών εσόδων τους

Μεταφράζει η Αγγελική Βαγενά

Σε μια είδηση που δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένης της πρόσφατης ιστορίας του Twitter, το οποίο ο Elon Musk μετονομάζει σε X, η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει εγκαίρως κάποιες υποσχεθείσες πληρωμές. Ο λογαριασμός υποστήριξης της X αναφέρει ότι επειδή το πρόγραμμα “Ads Revenue Sharing” είναι τόσο δημοφιλές, “χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο για να εξετάσουμε τα πάντα για την επόμενη πληρωμή και στοχεύουμε να πληρώσουμε όλους τους έγκυρους λογαριασμούς το συντομότερο δυνατόν”.

Η απάντηση του Elon Musk στο Twitter ήταν: “Ο όγκος των ατόμων που εγγράφονται για την κατανομή των εσόδων έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Είχαμε πει προηγουμένως ότι οι πληρωμές θα γίνονταν την εβδομάδα της 31ης Ιουλίου. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο για να επανεξετάσουμε τα πάντα για την επόμενη πληρωμή και ελπίζουμε να πληρωθούν όλοι οι έγκυροι λογαριασμοί το συντομότερο δυνατόν. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας!”.

Μεταξύ απαντήσεων “παρωδίες” του δικού του λογαριασμού,  και tweets για το SpaceX Starship, την εταιρεία The Boring Company και άλλες αναρτήσεις, ο Elon Musk έγραψε  στο Twitter για την καθυστέρηση και σημείωσε ότι το πρόγραμμα Twitter Blue ονομάζεται πλέον “X Premium”. Η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter Linda Yaccarino δεν έχει αναφερθεί δημοσίως σχετικά με την καθυστέρηση.

Ο ίδιος ο Musk απάντησε σ’ ένα σχόλιο που ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το Χ, λέγοντας: “Είναι υπέροχο! Θα έπρεπε να είναι”, και αργότερα ισχυρίστηκε ότι λόγω του συντριπτικού ενδιαφέροντος (χωρίς να επισυνάψει αριθμούς), οι πληρωμές θα “χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμη για να διεκπεραιωθούν”.

Αυτό δεν είναι ακριβώς αυτό που θα θέλατε να ακούσετε από ένα πρόγραμμα που αυτοδιαφημίζεται ως “μέρος της προσπάθειάς μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κερδίσουν τα προς το ζην απευθείας μέσω του X” και το κλειδί για το όνειρο του Elon Musk για μια εφαρμογή που χειρίζεται τραπεζικές συναλλαγές, χρηματιστηριακές συναλλαγές και άλλες ζωτικές οικονομικές λειτουργίες. Ο Μusk ανακοίνωσε το σχέδιο διαμοιρασμού των εσόδων τον Φεβρουάριο και η εταιρεία έστειλε τον πρώτο γύρο πληρωμών για τους έγκυρους λογαριασμούς (με πληρωμένη επαλήθευση μέσω Twitter Blue ή για επαληθευμένους οργανισμούς, με 15 εκατομμύρια “οργανικές” εμφανίσεις τους τελευταίους τρεις μήνες και με τουλάχιστον 500 followers) πριν ανοίξει την εγγραφή σε περισσότερους ανθρώπους, πριν από μερικές εβδομάδες.

Ωστόσο, το άκουσμα ότι οι πληρωμές δεν φτάνουν είναι γνώριμα νέα για αρκετούς ανθρώπους και οργανισμούς που εμπλέκονται με το X / Twitter από όταν έγινε η εξαγορά από τον  Musk. Αυτό περιλαμβάνει ιδιοκτήτες κτιρίων που χρησιμοποιούνται από το Twitter στο Σαν Φρανσίσκο και το Λονδίνο ή πρώην υπαλλήλους του Twitter Africa που παραπονιούνται ότι έφυγαν χωρίς τις υποσχεθείσες αποζημιώσεις.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης αρκετοί πρώην εργαζόμενοι που κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρείας τον Μάιο, λέγοντας ότι “η νέα ηγεσία του Twitter ανακοίνωσε σκόπιμα, συγκεκριμένα και επανειλημμένα τις προθέσεις της να παραβιάσει συμβάσεις, να παραβιάσει νόμους και να αγνοήσει με άλλο τρόπο τις νομικές της υποχρεώσεις”, ενώ άφησε απλήρωτα ενοίκια, προμηθευτές και αποζημιώσεις.

Ένα άρθρο της Wall Street Journal τον Φεβρουάριο μετρούσε εννέα αγωγές που κάλυπταν 14 εκατομμύρια δολάρια σε απλήρωτους λογαριασμούς εκείνη την εποχή.

Τον Ιούλιο, ο Musk έγραψε στο Twitter / X για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, λέγοντας: “Είμαστε ακόμα σε αρνητική ταμειακή ροή, λόγω της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων κατά 50% συν το μεγάλο βάρος του χρέους”.

Αλλά ο απλήρωτος λογαριασμός του Twitter για το Google Cloud φέρεται να πληρώθηκε τελικά, οπότε ίσως όλοι όσοι έδωσαν 8 δολάρια (ή 84 δολάρια ετησίως) με την ελπίδα να εισπράξουν από το μοίρασμα των εσόδων του Elon να πληρωθούν επίσης – και σύντομα.


Πηγή:

https://www.theverge.com/2023/8/4/23820859/x-twitter-ad-sharing-payment-unpaid-delay-elon-musk